Dobry Wieczór z pompy to po prostu poezja przez duże P.
Nowogrodzka 25, Kufle i Kapsle
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Swiecz Wyświetlenie odpowiedziAngielskie Śniadanie z pompy też świetne jest, wg mnie znacznie lepsze niż ze "zwykłego" kranu.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Po dłuższej obserwacji nabieram przekonania , że KiK są najlepszym pubie w Warszawie i przebiły wyraźnie Chmielarnię. Oferta jest dla każdego - ale i dla mnie zawsze znajdzie się co najmniej jedno znakomite piwo /dziś Red Willow/ , a poza tym mają wspaniałą ofertę z lodówki - dziś np. piłem kolejne genialne piwo z Port Brewing - Elu , wiem, że to Ty za tym stoisz - wielkie dzięki. Myślę, że Chmielarnia i KiK są porównywalne w ofercie piwa lanego / nie licząc tej wpadki w Chmielarni dzisiaj/, ale KiK butelkowo bije na głowę Chmielarnię i wszystkie inne knajpy polskie poza Strefą Piwa.
Obsługa bardzo dobra. Wszystkie mankamenty dawno usunięte.
Gratuluję wlaścicielom . To jest prawdziwy profesjonalizm.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziKiK butelkowo bije na głowę Chmielarnię i wszystkie inne knajpy polskie poza Strefą Piwa.
Comment
-
-
To jak mówimy o obsłudze to i ja się wypowiem.
Byłem niedawno w KiKu i z emesem siedzieliśmy przy barze. Strasznie długo musiałem czekać i się prosić by ktoś do mnie podszedł. Co prawda parę osób było w kolejce, ale przynajmniej do obsługi tych przy barze ktoś z obsługującej czwórki mógłby podejść, bo przecież siedząc przy barze nie będę się ustawiał do kolejki. Ale to co robili w momencie gdy emes chciał zamówić piwo to już szczyt. Nikogo w kolejce nie było, cała czwórka kręciła się, jeden stojąc na wprost nas degustował sobie piwko, ale nikomu nie przyszło do głowy spojrzeć na emesa, który z pustym kuflem i wytęsknieniem oczekiwał obsłużenia przez kogokolwiek. Mieliśmy się już bawić w liczenie minut, ale szliśmy dalej w tourne i szkoda nam było czasu. Tak więc wg mnie absolutnie nic się w obsłudze w Kiku nie zmieniło.Last edited by fuliano; 2013-10-06, 22:47.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziDla mnie w lokalu butelka nie istnieje.Butelkowe mogę sobie kupić w sklepie.Nie wiem co musiałoby się wydarzyć, żebym w knajpie poprosił o butelkowe piwo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziTo jak mówimy o obsłudze to i ja się wypowiem.
Byłem niedawno w KiKu i z emesem siedzieliśmy przy barze. Strasznie długo musiałem czekać i się prosić by ktoś do mnie podszedł. Co prawda parę osób było w kolejce, ale przynajmniej do obsługi tych przy barze ktoś z obsługującej czwórki mógłby podejść, bo przecież siedząc przy barze nie będę się ustawiał do kolejki. Ale to co robili w momencie gdy emes chciał zamówić piwo to już szczyt. Nikogo w kolejce nie było, cała czwórka kręciła się, jeden stojąc na wprost nas degustował sobie piwko, ale nikomu nie przyszło do głowy spojrzeć na emesa, który z pustym kuflem i wytęsknieniem oczekiwał obsłużenia przez kogokolwiek. Mieliśmy się już bawić w liczenie minut, ale szliśmy dalej w tourne i szkoda nam było czasu. Tak więc wg mnie absolutnie nic się w obsłudze w Kiku nie zmieniło.
przy czym razem z Panem z Brodą je oglądaliśmy i deliberowaliśmy , dlaczego tam nic nie jest napisane. Podejście obsługi uważam za bardzo życzliwe i profesjonalne i przy tym na razie się upieram.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi... dziś np. piłem kolejne genialne piwo z Port Brewing .5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna
Comment
-
-
Moim zdaniem w kwestii obsługi i jej permanentnego olewania klienta przy barze niewiele się w KiKu zmieniło. Bywam tam tylko dlatego, że - mimo "tylko" 12 kranów oferta piw lanych jest dużo ciekawsza niż w Chmielarni. Podczas piwnych wypraw do centrum, raczej ja i znajomi mamy założenie "dp KiKa po coś nowego (dla nas) i ciekawego, a do Chmielarni na super jedzenie i normalne, bez specjalnych ekscesów (również dla nas) piwo". Do PiwPaw z powodu tłumów i jednego kibla cały czas nie mogę się przekonać.
Comment
-
-
A moim zdaniem kwestia niewydolnej obsługi w KiK to nie sprawa złej woli tylko braku doświadczenia części personelu i słabej organizacji. Niedopuszczalne jest, aby w porządnym pubie tworzyły sie kolejki jak w mięsnym w latach 80-tych. Sam doświadczyłem długiego czekania na obsługę siedząc przy barze, podczas kiedy barmani skrupulatnie obsługiwali kolejkę. Powinien pracować cały bar, a poszczególni barmani zajmować się swoją sekcją, tym bardziej że są dwie kasy.
Poza tym w przypadku zamówienia dużej ilości desek piwa sporo czasu traci się na wprowadzaniu do komputera poszczególnych szklaneczek.
Znając właścicieli nie mam wątpliwości, że zoptymalizują obsługę na barze i wszystko będzie git.Last edited by Kulbi; 2013-10-07, 16:05.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kulbi Wyświetlenie odpowiedziA moim zdaniem kwestia niewydolnej obsługi w KiK to nie sprawa złej woli tylko braku doświadczenia części personelu i słabej organizacji. Niedopuszczalne jest, aby w porządnym pubie tworzyły sie kolejki jak w mięsnym w latach 80-tych. Sam doświadczyłem długiego czekania na obsługę siedząc przy barze, podczas kiedy barmani skrupulatnie obsługiwali kolejkę. Powinien pracować cały bar, a poszczególni barmani zajmować się swoją sekcją, tym bardziej że są dwie kasy.
Poza tym w przypadku zamówienia dużej ilości desek piwa sporo czasu traci się na wprowadzaniu do komputera poszczególnych szklaneczek.
Znając właścicieli nie mam wątpliwości, że zoptymalizują obsługę na barze i wszystko będzie git.
Comment
-
Comment