Jako "hejter" Kufli i Kapsli muszę tak zacząć, nie wiem czy zasłużenie, nie wiem za co, ta nagroda jest jakaś dziwna, ale gratuluję
Nowogrodzka 25, Kufle i Kapsle
Collapse
X
-
Bardzo dziękuję wszystkim za gratulacje
A przy okazji chciałabym powiadomić, iż kolejna oficjalna premiera w Kuflach już na początku stycznia.
W roli głównej tym razem Pracownia Piwa
Comment
-
-
Wczoraj byłem pierwszy raz.
Lokal wygląda sympatycznie, choć jest dość ciasno.
Pełno ludzi, część anglojęzyczna, co tłumaczy wygraną w plebiscycie "The BBB".
Dwie uwagi - jakoś po 20-ej do lokalu weszła kobieta z zawiniątkiem, w którym było maleńkie niemowlę.
Niemowlę jeszcze z pewnością nie kumate, ale - jak znam życie - to różni strażnicy moralności chętnie by to wykorzystali... Stratny byłby właściciel, pracownicy i przede wszystkim klienci.
Uwaga druga - odniosłem (oczywiście, subiektywne ) wrażenie, że obsługa jest jakaś-taka rozmodlona, rozmarzona, eteryczna, a ja chciałem w miarę szybko kupić piwo. Aby rozmarzyć się przy stoliku podczas degustacji.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzijakoś po 20-ej do lokalu weszła kobieta z zawiniątkiem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziDwie uwagi - jakoś po 20-ej do lokalu weszła kobieta z zawiniątkiem, w którym było maleńkie niemowlę.
Ale to nic, znajomy ostatnio obczaił w Krakenie, jak przyszły jakieś dwie panie z dzieckiem, które to zostało w wózku, na zewnątrz.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziUwaga druga - odniosłem (oczywiście, subiektywne ) wrażenie, że obsługa jest jakaś-taka rozmodlona, rozmarzona, eteryczna, a ja chciałem w miarę szybko kupić piwo. Aby rozmarzyć się przy stoliku podczas degustacji.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
To, że mozna się napić 2 cudów światowego piwowarstwa, czyli IPA z Nogne, a potem 1000 IBU z Mikkellera, jakoś nie wzbudziło większego zainteresowania rzekomych warszawskich miłośników piwa z BrowarBizu. Był tylko /aż?/ Piwny Garaż i chłopaki z Artezana. Żałosna wymowa tego zjawiska nie wymaga wg mnie komentarza. Oba piwa wybitne, ale dla mnie Nogne lepsze, Mikkeller jednak bardzo ciężki. Jak zwykle bardzo miła atmosfera. Jutro szansa na poprawkę - Mikkeller 20 hops.Last edited by purc; 2014-02-02, 02:26.
Comment
-
-
Puknij się czasem w głowę purc :
1. Nie każdy lubi piwa przechmielone do granic możliwości
2. Nie każdy jest małpką reagująca jak pies pawłowa na marketing i łołołołoło 1000 IBU, muszę, muszę .
3. Nie każdy tępo podąża za modą i nie każdy musi pić to co jest modne
4. Nie każdy ma tyle pieniędzy i wolnego czasu co Ty
5. Nie każdy jest zdrowy i nie każdy mógł wszystko rzucić w kąt i lecieć do KiKu bo, o rany leją jakieś piwa.
Czasem są inne priorytety.
Mnie osobiście piwa z Nogne i Mikkelera nie za bardzo interesują i nie zamierzam płacić za nie takich pieniędzy za jakie są sprzedawane.Last edited by VanPurRz; 2014-02-02, 08:41."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Zytuś, daj spokój, usprawiedliwienia piszesz jak dla nauczyciela w szkole? Już x razy mu było wykładane jak krowie na rowie to, co myślący człowiek wie sam bez pomocy z zewnątrz. Jeśli do tej pory nie pojął, to nie ma sensu tego ciągnąć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziMnie osobiście piwa z Nogne i Mikkelera nie za bardzo interesują i nie zamierzam płacić za nie takich pieniędzy za jakie są sprzedawane.
Ja byłem wczoraj w środku nocy i nie widziałem nikogo z browar.bizu. Odnotowałem to już w specjalnym zeszycie i będę domagał się wyjaśnień przy najbliższej okazji.
Multitap Crawl
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedziA to szkoda, bo często są warte tej ceny, vide Nogne 100% peated i Nogne Sunturnbrew. Aczkolwiek w przypadku 1000 IBU akurat tak nie jest...
Warte są tyle ile ktoś może za nie zapłacić. Podobnie jak Zythum mam gdzieś piwa z Nogne i Mikkelera za taką cenę. Płacę za piwo, nie za markę, a ta w wypadku tych piw jest zdecydowanie za wysoka jak na trawiasto-chmielową gorycz, którą znajduje w innych piwachGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziWarte są tyle ile ktoś może za nie zapłacić. Podobnie jak Zythum mam gdzieś piwa z Nogne i Mikkelera za taką cenę. Płacę za piwo, nie za markę, a ta w wypadku tych piw jest zdecydowanie za wysoka jak na trawiasto-chmielową gorycz, którą znajduje w innych piwach
Ale możemy śmiało założyć, że większość piw jest kompletnie nic nie warta bowiem mieszkańcy Gwinei Równikowej nie są w stanie za nie zapłacić.
Sory, ale pils za 3 złote to tylko w Chmielarni (mały, więc nie wiem czy będzie smakował w tej cenie).
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedziNieładnie nie jesteście trendy, usuńcie konta
Mam podobne podejście - mogę wypić z ciekawości raz na jakiś czas 0,25 albo 0,3,ale bez przesady.
Multitap Crawl
Comment
-
-
Proszę się ograniczyć do wypowiedzi na temat lokalu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
Comment