Jestem w Krakowie w Strefie i Omercie. Kiedy opowiadam jakie ceny są za te same piwa w Kiku , wszyscy tarzają się ze śmiechu.
Nowogrodzka 25, Kufle i Kapsle
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziJestem w Krakowie w Strefie i Omercie. Kiedy opowiadam jakie ceny są za te same piwa w Kiku , wszyscy tarzają się ze śmiechu.
Comment
-
-
Korzystając z pięknej pogody obszedłem większość knajp ze szlaku piwnego, na liście znalazl się również KiK.
Zaskakujące, że w piątek około 21 spokojnie sobie usiadlem i jeszcze sporo miejsc wolnych było. Wypiłem dwa piwa (Crack i Rowing), każde z nich to tylko wspomnienie pierwszych warek, ale nie o tym chciałem.
Może niektórym nie podobać się dyskusja o cenach, ale niezauważenie ceny w Kiku poszły do góry konkretnie - tylko jedno piwo za 11 (Dymy), reszta od 12 w górę. Kurczę Rowing za 12? Lekkie przegięcie. Pracowania (Crack i Heynow) też 12; wiem, wiem ("kto nie ma miedzi to w domu siedzi"), ale żeby cena w lokalu podskoczyła przez niecały rok o 20% to niezbyt mi się to podoba.
Comment
-
-
Czyli jak zwykle teoria/kłamstwa książkowe swoje a rzeczywistość/prawda swoje. Niby im więcej lokali i browarów to zgodnie z teorią miało być taniej, a jest ...drożej. Mnie to nie dziwi bo te teorie to propaganda jest tylko i wyłącznie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziCzyli jak zwykle teoria/kłamstwa książkowe swoje a rzeczywistość/prawda swoje. Niby im więcej lokali i browarów to zgodnie z teorią miało być taniej, a jest ...drożej. Mnie to nie dziwi bo te teorie to propaganda jest tylko i wyłącznie.
Comment
-
-
Strasznie mało miejsca jest do dyspozycji. Zwłaszcza, że ogródek zamykają o 22. W piątek trzeba było na stojaka. W menu było za mało "normalnych" nie przechmielonych piw, ale pewnie jeszcze tam wrócę, bo dobra lokalizacja.
Comment
-
-
Lokal decyzją Kapituły Towarzystwa Promocji Kultury Piwa "Bractwo Piwne" został uznany Gospodą Roku 2014. Gratulacje!
Comment
-
-
Odwiedzony wczesnym popołudniem w sobotnią Noc Muzeów.
Mało ludzi, za barem Niewiasta obsługująca jak w zwolnionym filmie, za mną była już kolejna osoba, chcąca coś zamówić. Niewiasta w swej magicznej sferze zdawała się niczego nie zauważać. Spokojnie i nieśpiesznie obsługiwała innego klienta. Znikąd pojawił się za barem Niewiast, pokręcił się przy szafkach, otworzył, zamknął. Bardzo zmęczony udał się na spoczynek na koniec baru przy ścianie, gdzie wdał się w rozmowę ze znudzonym klientem pijącym piwo.
Od momentu wejście do lokalu, gdzie przy barze nie było żadnej kolejki (po kilku minutach za mną pojawił się kolejny klient), gdzie siedziałem przed nalewakami z biletem NBP w ręku, gdzie w szczytowym okresie za barem były dwie osoby, do czasu aż otrzymałem piwo minęło grubo ponad 10 minut....
Chyba teraz szkoda mi czasu na KiKGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment