Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Nowy Świat 6/12, Cuda na Kiju
Collapse
X
-
-
-
No...i coraz więcej bab przyłazi do knajp. Po dwie, trzy a nawet cztery i wiecej! Psia mać...Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dezir Wyświetlenie odpowiedziHipsterskie towarzystwo, serio? To kto ma przychodzić do knajp, matki z dziećmi?Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krocz Wyświetlenie odpowiedziW Cudach ostatnio cienizna. W dużym skrócie - 2/3 kranów dla Czechów i De Molena.Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedziJeśli lokal nie zabrania przychodzenia matkom z dziećmi to dlaczego nie miałyby przychodzić ?
Comment
-
-
Są lokale, gdzie obok zakazów typu "zakaz wchodzenia z lodami" jest zakaz przychodzenia z dziećmi.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziLokal? Zabrania? No znowu nie nadanżam...
Np. Degustatornia w Gdańsku.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta Wyświetlenie odpowiedziTa cienizna dalej obowiązuje?
Comment
-
-
Plusy: lokalizacja, dobre piwo i... FLIPPERY! Wreszcie jest miejsce gdzie znów jak za dawnych lat można napić się piwą i troszkę pograć ze znajomymi na tych maszynach. Właśnie z uwagi na flippery ostatnie kilka wyjść na piwo skończyło się w CnK
Minusy: w zasadzie jeden - wręcz nienaturalnie długi czas oczekiwania na piwo. Barmani ruszają się jak muchy w smole i bardziej zajęci są rozmowami ze sobą niż uzupełnianiem zawartości szklanek.
Comment
-
-
O 16 już pełno, ciężko o miejsce siedzące.
Klientela międzynarodowa, nie uświadczysz tu piwnych blogerów. Obsuga wyjątkowo jak na ten lokal sprawnie ze wszystkim sobie radziła, jeden z barmanów doradzal pewnej istocie wybór piwa i o dziwo radził sobie
Na plus - widoki z antresoli
Pizza znośna, ale dosyć droga (25 - 27 zł), z 5 próbowanych piw ani jedno nie zrobiło dużego wrażenia. Crazy beznadziejny, AIPA i wit z Redena średnia, Noc Kupały takoż, najlepszy, ale nic nie urywający Orzechowy Gaj Peruna.
Potem poszedłem do Luster i piwa Bazyliszka pozamiatały - zwłaszcza WWA.
Ceny w Cudach nie podskoczyły zbytnio, to raczej inne knajpy się do nich dostosowały.
Za 2 pizze i 5 piw zapłaciłem prawie 120 zł, ale to norma w warszawskich multitapach.
Comment
-
-
Świetny lokal. Bardzo nowoczesny. Genialna lokalizacja. Tłum ludzi. Kolejka po piwo bardzo długa. Chyba nieograniczona liczba miejsc - olbrzymi zapas rozkładanych krzeseł i stolików. Piłem Fafika (kompletny zawód) i Raj z Rajs (bardzo dobry). Pizza smaczna.
Comment
-
-
rzadko tam bywam, ale zdarzyło się i jestem poruszony
wczoraj w cnk zapłaciłem 26 zł za hazy ipę z funky fluid
i to za szklankę 0,4 l, bo zaszedł tam piękny dałnsajzing
tak że ten, grubo ponad 30 za regularne piwo mi wyszło
kolejna bariera przekroczona, knajpa chwilowo skreślona
(wiem, na czym polega kapitalizm i relacja popyt-podaż)
szczęściem 200 m dalej jest shot gun i miłosław za 16 zł
ps. gdzie jeszcze obecnie spożywacie dobre i tanie piwo?
ps2. zaiste, cuda na kiju! ele-mele-dudki raptownie wyszłyveni, emi, bibi
Comment
-
-
Generalnie czym dalej od centrum tym taniej. Najlepiej teraz w osiedlowych miejscach się stołować, np. na Jelonkach masz w pobliżu cztery knajpy gdzie za kilkanaście złotych napijesz się jak chcesz niekoncernowo: Piwodawca, Czeskie Kufle, Piwny Kolektyw i NaWyki Piwne. Od lat działają w sąsiedztwie i jakoś się nie kanibalizują. Można z tego już stworzyć szlak jelonkowych gniazd :-)
-
👍 1
Comment
-
Comment