pod PKiN, Ogródek Piwny Ciechan [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

pod PKiN, Ogródek Piwny Ciechan [zamknięte]

Ogórek, tfu Ogródek Piwny Ciechana. Położony naprzeciwko Muzeum Techniki. Drewniane stoły z parasolami i budka z piwem. Cóż więcej trzeba. A, piwa. Do picia z beczki cztery piwa Ciechana: Wyborne (8 PLN), Lagerowe (8 PLN), Malinowe (8 PLN), Miodowe (10).
    Z ceną Miodowego i Malinowego przegięcie, Ciechany mogłyby być o złotówkę tańsze. Ale generalnie podoba mi się to miejsce bo jest bezpretensjonalne, jest w "okolicznościach przyrody" a jednocześnie w samym Centrum.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • Kulbi
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2011.10
    • 91

Szkło czy plastik?

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

No tu jest ból, jak w większości takich ogródkach - plastik. I trzeba uprzedzić, że macie czas i wolicie piwo z dobra pianą, niekoniecznie na tempo z łyżeczkowaniem.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Kulbi
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2011.10
        • 91

Lubię bezpretensjonalne miejsca, ale z plastiku pił nie będę. Dla mnie odpada.

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13952

To weź własne szkło.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Kulbi
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.10
            • 91

Aż takim amatorem Ciechana to nie jestem, a w Warszawie jest masa lepszych miejsc.

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

Porażka z tym plastikiem...

Comment

• Komar_Pafnucy
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.08
                • 1114

Rozumiem, że wolicie brudne szkło.

Przecież w ogródku zapewne nie ma jak zmywać ergo sanepid na pewno by się nie zgodził na szklanki.
                Last edited by Komar_Pafnucy; 2013-06-19, 16:51.

Multitap Crawl
                Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• żąleną
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2002.01
                  • 13239

Chyba znalazłoby się miejsce na myjkę, taką jak na FDP.

Comment

• Komar_Pafnucy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2005.08
                    • 1114

Nie wiem czy to by wystarczyło dla sanepidu, sam jestem ciekaw, może ktoś bardziej obcykany w temacie się wypowie. Mi się jedynie wydaję, że nie bardzo.

Natomiast w szkle czy w plastiku czy nawet w foliowym woreczku to piwo i tak w tym miejscu zejdzie bez problemu. Ciechana w Warszawie pije każdy łącznie z hipsterami i bardziej aspirującymi dresami. Do tego często prosto z butli za 10 zł, także tego, wasze hejty są bezproduktywne. Dla koneserów to są multitapy a nie ogródki pod pałacem kultury (nomen omen, na pewno nie piwnej).
                    Last edited by Komar_Pafnucy; 2013-06-19, 17:02.

Multitap Crawl
                    Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                    Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• WojciechT
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2012.09
                      • 2546

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      To weź własne szkło.
                      Nie wolno, podobnie jak nie wolno nalać piwa dwa razy do tego samego kufla (nawet na wyraźne życzenie klienta) nie umywszy go uprzednio. Witamy w Polsce

Comment

• PociungWidmo
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2012.11
                        • 109

Co to za "Bezalkoholowy Gruszkowy Napój Słodowy" o którym piszą na facebooku? Jakaś nowość?

Comment

• tfur
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2006.05
                          • 1311

pomijając kwestię zagrożeń sanitarno-epidemiologicznych
                          piwo z plastyksu po prostu mi nie smakuje, nic nie poradzę
                          jeśli pójdę, to na jedno, z czterema czy pięcioma na liczniku
                          ciągoty estetyczne słabną mi wtedy wraz z innymi zmysłami
                          veni, emi, bibi

Comment

• leona
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2009.07
                            • 5853

No to z plastikiem lipa.
                            Nie ma tego złego, trzeba będzie jeździć następnym pociągiem via Wilcza albo Nowogrodzka

Comment

• VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kulbi Wyświetlenie odpowiedzi
                              Lubię bezpretensjonalne miejsca, ale z plastiku pił nie będę. Dla mnie odpada.
                              Rozumiem Cię. Dla mnie to też porażka ale pewnie nie opłaca się walczyć z Sanepidem i mieć bieżącej wody gdy ogródek będzie działał 2 miesiące.

Comment

Przetwarzanie...
                              X