pod PKiN, Ogródek Piwny Ciechan [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie wiem czy to by wystarczyło dla sanepidu, sam jestem ciekaw, może ktoś bardziej obcykany w temacie się wypowie. Mi się jedynie wydaję, że nie bardzo.
    Obcykany może nie jestem, ale kątem ucha coś tam zasłyszałem. Musi być odpowiedni zmywak, zaplecze, droga "czysta" nie może przecinać drogi "brudnej". Sanepid nie zgodzi się na sytuację, w której podchodzicie do obsługi za kranem i podając opróżnioną szklankę mówicie "jeszcze raz to samo". Takie tam drobnostki
    Last edited by chemmobile; 2013-06-19, 21:45.
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
      Chyba znalazłoby się miejsce na myjkę, taką jak na FDP.
      Odpada, musi wyparzarka. Zwykła zmywarka nie wystarcza.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Ale zawsze można przyjść ze swoim szkłem i bardziej lub mniej otwarcie sobie do niego przelać przy stole. Aż do pierwszej interwencji SM

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Aha, no to wspaniale, w takim razie piwo na festiwalach we Wrocławiu i Żywcu jest polewane niezgodnie z prawem...

Kurczę, pamiętam jak w Rybitwie parę lat temu była zwykła myjka. Czy od tamtego czasu przepisy się zmieniły?

Comment

• jacer
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2006.03
            • 9875

Aha, no to wspaniale, w takim razie piwo na festiwalach we Wrocławiu i Żywcu jest polewane niezgodnie z prawem...
            A to festiwal musi odebrać sanepid i wydawać pozwolenie na użytkowanie?
            Milicki Browar Rynkowy
            Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
            No Hops, no Glory :)

Comment

• żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

A nie mogą przywalić karą albo czymś jeszcze innym? Nie wiem, nie znam się. Może w takim razie zamiast knajpy lepiej zrobić festiwal otwarty codziennie w godz. 12-23, a w weekendy do 2.

Comment

• pulas
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2001.08
                • 965

Kurczę, pamiętam jak w Rybitwie parę lat temu była zwykła myjka. Czy od tamtego czasu przepisy się zmieniły?
                Nie wiem czy zauważyłeś, ale mniej więcej rok przed zamknięciem Rybitwy weszliśmy do unii europejskiej . Podejrzewam, że to jest powód zmian.
                pułaś
                ---------------------------------
                "(...)W kącikach flechtów wieczór już
                Lśni jak porzeczka krwawa
                Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
                I między bajki wkładam"

Comment

• misha22
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2008.12
                  • 128

To może niech sprzedają "jednorazowe" szklanki z logo za 1pln?
                  Swoja drogą, kolega narzekał że w PL takie browary jak Ciechan nie chwalą sie swoimi szklankami. A jesli już to sporadycznie. Kolega jest kolekcjonerem, wiec wyczulony w temacie. Może chociaz nadruk na plastiku jest?

Comment

• becik
                    🍼🍼
                    • 2002.07
                    • 14999

Ogródek odwiedzony dziś, z beczki Lagerowe, Miodowe, Wyborne.
                    Lagerowe ok, Wyborne skwaśniałe - całe szczęście, że spróbowane zaraz przy barze, Pani bez słowa wymieniła beczkę z której Wyborne było naprawdę wyborne
                    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• rohozecky
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2008.11
                      • 1839

Ktoś może wie, czy w tym roku obiekt będzie działał, i ewentualnie od kiedy?
                      ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• Pendragon
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Nie ma wpisów, zatem w tym roku się nie pojawił?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Komar_Pafnucy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.08
                          • 1114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                          Nie ma wpisów, zatem w tym roku się nie pojawił?

Zgadza się. Ogródka nie ma.

Multitap Crawl
                          Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                          Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

Przetwarzanie...
                          X