Aleja Na Skarpie, Parasolki za Buffo

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1566

Aleja Na Skarpie, Parasolki za Buffo

Ciekawy ogródek piwny czynny 24h z dobrym piwem w przyzwoitych cenach znajdziemy w pobliżu Placu Trzech Krzyży.
    Dojście od placu zajmuje około 3 minut. Idziemy ulicą Bolesława Prusa, mijamy Teatr Buffo i na końcu ulicy skręcamy w lewo w Al. Na Skarpie. Tam już zobaczymy ogródek z parasolami Żywca.
    Na miejscu na szczęście mamy na kranach nie tylko Żywiec, ale Dawne, Mazowieckie, oraz Perłę i Łomżę.
    Mazowieckie w cenie 7 zł, Dawne 8 zł, pozostałe piwa po 6 zł.
    W butelkach dostępne między innymi Żywe z browaru Amber.
    Z racji przepisów piwo podawane jest w plastiku.

W ogródku jest w sumie miejsc dla 100 osób. Właściciel zadbał o dobrej jakości, 6-cio osobowe drewniane ławy.
    Ogólnie panuje bardzo miła atmosfera, podkręcona dobrą klasyczną muzyką puszczanej z wieży Denon.

W ogródku działa też grill węglowy.
    W menu między innymi: szaszłyki, karkówka, kiełbasa, pierś z kurczaka, a wszystko w zestawach z frytkami i surówkami.
    Porcje obfite, a ceny przystępne (15 - 30 zł).

Jak wcześniej wspomniałem ogródek czynny jest 24 godziny na dobę i działa do 10.09.2013
    Płacić można gotówką i kartą bez dolnego limitu.
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Często bywam w tym ogródku, raz Konstancina w ogóle nie było (tylko butelkowe), ostatnio były Dawne i Mazowieckie z beczki, drugie było lekko nadpsute, Łomża smaczna, jedzenie także

of topowo - 100m dalej willa Pniewskiego z Muzeum Ziemi gdzie w marmurze są zachowane ślady krwi powstańca
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kloss
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.03
      • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
      Łomża smaczna,
      W piatek Łomżę ledwie zmęczyłem. Po jednej przerzuciłem się na Perłę.

Comment

Przetwarzanie...
      X