Freta 19, Elephant Belgium Pub

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Komar_Pafnucy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.08
    • 1114

Freta 19, Elephant Belgium Pub

Lokal jeszcze nie jest otwarty, więc wątek zakładam nieco na wyrost.

Na stronie chwalą się, że: "będzie można skosztować ponad 200 gatunków (...) w tym około 20 wybranych z nalewaków". Póki co, na fejsie są zdjęcia z grudnia, na których widać tylko trzy nalewaki z Grimbergenem.

Multitap Crawl
    Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
    Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

200 gatunków... to niesprawiedliwe, że w ciągu roku nadrobiliście w Warszawie wszystkie zapóźnienia lokalowe a teraz będziecie pili piwa, o których jeszcze nawet blogerzy nie słyszeli

Comment

• Komar_Pafnucy
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.08
      • 1114

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
      200 gatunków... to niesprawiedliwe, że w ciągu roku nadrobiliście w Warszawie wszystkie zapóźnienia lokalowe a teraz będziecie pili piwa, o których jeszcze nawet blogerzy nie słyszeli
      Tak, mam pewne obawy, że skoro mylą marki z gatunkami, to pewnie te ok. 20 wybranych piw będzie rotacyjnie z jednego nalewaka, a do tego tylko te trzy wspomniane Grimbergeny.

Multitap Crawl
      Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
      Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

Wiewiórki ćwierkają, że ma być multitap, zgodnie z jedyną słuszną definicją że multitap ma minimum 10 kranów. Zobaczymy...
        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• olie
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          • 2011.06
          • 777

Znalazłem wpis z 10 stycznia: "byłem i próbowałem (na razie trzech gatunków). pycha!". Pewnie dalej były tylko te Grimbergeny, ale to może oznaczać, że da radę się tam wbić przedpremierowo.

Comment

• iron
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.08
            • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
            Spokojnie z tą zawiścią - nawet przy micie warszawskich zarobków, na zakosztowanie tego piwnego prosperity będzie stać zapewne tylko "słoiki", także spoko loko, warszawiaki niespecjalnie na tym skorzystają
            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
            Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• zgoda
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 3516

To trzeba się przeprowadzić pod Warszawę. Mnie raz w roku stać na takie szaleństwo.
              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• filipgun
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2012.03
                • 99

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
                Spokojnie z tą zawiścią - nawet przy micie warszawskich zarobków, na zakosztowanie tego piwnego prosperity będzie stać zapewne tylko "słoiki", także spoko loko, warszawiaki niespecjalnie na tym skorzystają
                Dementuję: słoików też nie stać

Comment

• olie
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2011.06
                  • 777

Za kilka dni otwarcie, ciekawe czy wcisną się z nim pomiędzy planowane wydarzenia. Od czwartku do poniedziałku będzie gęsto.

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13959

20 nalewaków i tylko belgijskie piwa.
                    18 zł za 0,3 (napisali, że za 0,33).
                    I już kłamią, bo Grimbergen to piwo francuskie
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2014-03-10, 17:53.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pancernik
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2005.09
                      • 9797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                      Uff..., kamień z serca. Za piwami, które warzą Beldzy nie przepadam, nie będę więc musiał testować mojej siły nabywczej, jako już-dawno-nie-słoik i jeszcze-długo-nie-warszawiak .

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                        18 zł za 0,3 (napisali, że za 0,33).
                        I już kłamią, bo Grimbergen to piwo francuskie
                        uff dobrze, że takie ceny dali - NIE dojdzie mi kolejny lokal na kolejne wydatki
                        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• StefanP
                          Kapral Kuflowy Chlupacz
                          • 2012.02
                          • 71

18 zł za 0,3? Nie sądziłem, że aż tak zbliżyliśmy się do Europy. Chyba idę z moją RUMUA nie tą drogą

Comment

• TTOP
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2013.03
                            • 449

RMUA chyba Ceny eleganckie, jak na elegancką stolicę eleganckiego kraju przystało Robi nam się powoli alternatywny szlak piwny z Delirium i Cudami na Ch..Kiju na czele
                            Ostatnia zmiana dokonana przez TTOP; 2014-03-11, 10:52.

Comment

• Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

W takiej lokalizacji będą ich napędzać turyści, nie widzę innej możliwości. Pewnie będzie głównie belgijska klasyka, którą gdzie indziej można nabyć o wieeele taniej. Nie spodziewałbym się też dużej rotacji, ani perełek w stylu De Struise.
                              Ciekawostka: do każdego piwa ma być firmowe szkło. Ciekawe jak długo
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

Przetwarzanie...
                              X