Radiowa 16/6, Przystanek Bemowo - Pizza & Pub

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

    #31
    Krafty nadal som

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9797

      #32
      Wreszcie tam dotarłem.
      Fajne miejsce, taka bezpretensjonalna osiedlowa pizzeria.
      Pizza smaczna, na cienkim spodzie, ciekawe dodatki, w karcie też kluchy i sałatki.
      Mimo słabego dnia (wtorek) większość miejsc zajęta .
      Nalewaków teraz bodajże sześć, z jednego leją prosejczo.
      Dla bardziej wybrednych spora lodówka z bogatym wyborem kraftów.
      Miłe panie kelnerki, potrafią także pomóc w wyborze piwa (tym niezdecydowanym ).

      Comment


      • e-prezes
        e-prezes commented
        Editing a comment
        A pizza polska czy włoska?
    • Krakus
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      🥛🥛🥛
      • 2007.04
      • 204

      #33
      Kilka lat temu mieli w ofercie pizzę z pokaźną ilością papryczki habanero. Paliło jak trzeba.

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9797

        #34
        Panowie (i Panie, oczywiście, też...), chętnie odpowiem na zadawane pytania, pod warunkiem, że je zrozumiem.
        Nie znam (a może znam, ale o tym nie wiem ), czegoś takiego, jak pizza polska. Słyszałem o "polskim kebabie", bo ze świni...

        Comment


        • e-prezes
          e-prezes commented
          Editing a comment
          Większość w Polsce tego co nazywa się pizza Włoch by do ust nie wziął. To mam na myśli, bo byłem tam i naprawdę jest niewiele lokali, które serwują włoską pizzę. Nie chodzi o to, że musi być Włoch co ją robi... podstawa to mąka i wyrobione z niej ciasto. Do tego naprawdę niewiele składników. A jak ktoś się mnie pyta o sos do pizzy to już tylko nóż mi się otwiera w kieszeni...
      Przetwarzanie...
      X