Radiowa 16/6, Przystanek Bemowo - Pizza & Pub

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

    #31
    Krafty nadal som

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9800

      #32
      Wreszcie tam dotarłem.
      Fajne miejsce, taka bezpretensjonalna osiedlowa pizzeria.
      Pizza smaczna, na cienkim spodzie, ciekawe dodatki, w karcie też kluchy i sałatki.
      Mimo słabego dnia (wtorek) większość miejsc zajęta .
      Nalewaków teraz bodajże sześć, z jednego leją prosejczo.
      Dla bardziej wybrednych spora lodówka z bogatym wyborem kraftów.
      Miłe panie kelnerki, potrafią także pomóc w wyborze piwa (tym niezdecydowanym ).

      Comment


      • e-prezes
        e-prezes commented
        Editing a comment
        A pizza polska czy włoska?
    • Krakus
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      🥛🥛🥛
      • 2007.04
      • 204

      #33
      Kilka lat temu mieli w ofercie pizzę z pokaźną ilością papryczki habanero. Paliło jak trzeba.

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9800

        #34
        Panowie (i Panie, oczywiście, też...), chętnie odpowiem na zadawane pytania, pod warunkiem, że je zrozumiem.
        Nie znam (a może znam, ale o tym nie wiem ), czegoś takiego, jak pizza polska. Słyszałem o "polskim kebabie", bo ze świni...

        Comment


        • e-prezes
          e-prezes commented
          Editing a comment
          Większość w Polsce tego co nazywa się pizza Włoch by do ust nie wziął. To mam na myśli, bo byłem tam i naprawdę jest niewiele lokali, które serwują włoską pizzę. Nie chodzi o to, że musi być Włoch co ją robi... podstawa to mąka i wyrobione z niej ciasto. Do tego naprawdę niewiele składników. A jak ktoś się mnie pyta o sos do pizzy to już tylko nóż mi się otwiera w kieszeni...

      Related Topics

      Collapse

      • Serokomlak
        Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
        Serokomlak
        Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

        „Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
        Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
        2024-11-03, 01:56
      • ART
        Bydgoszcz, Teofila Magdzińskiego 7, OGIEŃ Craft beer & pizza
        ART
        Robiąc przeszwend po bygdoskich lokalach z ciekawszym piwem trafiliśmy w Ogień.

        Właściwie to głód był naszym przewodnikiem na pierwszym miejscu a na drugim piwne pragnienie. Pizza wychodzi im świetnie, bez 2 zdań.

        Piwnie to jest kran z Moczybrodą - czas serferów....
        2023-10-17, 20:26
      • Prusak
        Alchemik Browar & Pizza, Rybczewice 120 c
        Prusak
        Odwiedziłem wreszcie to miejsce. Okolica urocza, więc jeśli ktoś woli spożywać w pięknych okolicznościach przyrody to obok mamy dwór, park podworski i duży zagospodarowany staw z aleją wokół . Lokal mieści się w budynkach pofolwarcznych i gdyby się ktoś uparł mógłby powiedzieć,...
        2023-09-29, 18:10
      • Pankracy
        Piotrków Trybunalski, Jana Matejki 5, Cappello pizza & burger
        Pankracy
        Niewielka knajpka w pawilone handlowym niedaleko pętli autobusowej przy ul. Słowackiego. Powstała w zeszłym roku w lokalu po sklepie mięsnym. W menu pizza, burgery, sałatki.

        Jeżeli chodzi o piwo. Przekrój piw butelkowanych Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy. Jest też nalewak Olbrachta....
        2020-09-29, 09:04
      • Prusak
        Chodel, Rynek 2, Pizza Rynek
        Prusak
        Jak ja lubię polską prowincję...
        Niedawno założony lokal w małej miejscowości pozbawionej niegdyś praw miejskich.
        W menu charakterystyczne dania polskiej kuchni regionalnej czyli pizza i kebab.
        Za to niepodzianka, za barem widzę chyba sześć różnych butelek z piwami...
        2020-08-07, 20:10
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...