Śródmieście, Nowogrodzka 10, Bibenda

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rowdy
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2013.03
    • 121

Śródmieście, Nowogrodzka 10, Bibenda

Restauracja z 6 nalewakami. Na kranach polscy rzemieślnicy (dzisiaj Pracownia i Artezan), czeskie specjały i jakieś piwa belgijskie. Od KiK idziemy w kierunku Kruczej. Wygląda ciekawie.
    Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

Bibenda to miejsce do spędzania czasu. Lubimy dłuższe lub krótsze posiedzenia z bliższymi lub dalszymi przyjaciółmi przy wspólnym stole. Lubimy stukać się kieliszkami, wznosić toasty i wychodzić na lekkim rauszu. Lubimy dzielić się jedzeniem, domawiać kolejne porcje chleba i wylizywać talerze do czysta.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2025-03-06, 15:53.
  • Vortex
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2011.12
    • 153

lokal odwiedzony, plus za obecnośc Artezanów na kranach. Łącznie 6 nalewaków wiec przyzwoicie. Jedzenia nie próbowałem, więc pełnej oceny wystawić nie mogę. Restauracja sprawia wrażenie snobistycznej, ja ograniczyłem się do małego piwa przy bardze (cenowo małe piwa raczej się nie opłacają). Mogliby zainwestować w porządniejsze szkło o mniejszej objętości, bo piwo nalano mi do szkła rodem ze szkolnej stolówki.
    Jesli chodzi o trunki, to lokal w dużym stopniu stawia też na wino.
    Na pewno dam jeszcze szansę, by zdegustować jadło.

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      Śródmieście, Nowogrodzka 18a, Retauracja Soul Kitchen
      Ahumba
      Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
      2025-03-06, 16:52
    • Ahumba
      Śródmieście, Nowogrodzka 23, Steam Bar
      Ahumba
      Następne miejsce otwarte dużo później niż ja się tam znalazłem. Co prawda na ich stronie nie znalazłem nic o piwach, ale na tablicy przy wejściu na zdjęciu są butelki kraftowego piwa...
      2025-03-06, 16:25
    • Ahumba
      Śródmieście, Nowogrodzka 20, Azyl
      Ahumba
      Prawdopodobnie w miejscu dawnego Natu jest tera Azyl. Ponieważ jeszcze było zamknięte załączam fotki zrobione na zewnątrz...
      2025-03-06, 16:09
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 12:26
    • pebejot
      Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
      pebejot
      Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
      Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
      Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
      2025-01-04, 12:17
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...