No są...
Chłodna 35/37, Piwny Strych Degustatornia [zamknięte]
Collapse
X
-
Dzisiaj wdepnąłem na jedno, na kranach było Otomata IPA, Panipani oraz Zniwa Chmielarzy po dychu, na podpięcie czekała cerna hora po 6.
Generalnie wystrój surowy w klimacie osiedlowej pijałki (mnie się podoba) - 2 salki - jedna z barem i wysokimi stołkami, druga z jakimiś prostymi stolikami i siedziskami.
Z barmanem uciąłem sobie krótką acz miła pogawendkę. Do czytania stare tytusy, w tle leciała Brygada Kryzys.
W lodówkach zwracało uwagę przekrój Anchor i Flying Dog po 15 pln za butle.
Generalnie lubię takie małe klimatyczne lokaliki i w miarę możliwości będę wracał.
Acha Żniwa Chmielarzy z beczki pyszne.
A i polskie krafty mają być stale po dychu za 0,5 a czeskie lagery po 6Ostatnia zmiana dokonana przez legart; 2015-04-29, 23:51.
Comment
-
-
Dzięki za miłą recenzję, Legart! No staram się jak mogę.
Chciałem tylko sprostować na wszelki wypadek z tą Cerną Horą. Rzeczywiście, jak mówiłem, miałem ją podłączyć, ale że nie została mi dostarczona na czas głowica do tego typu beczki, to podpiąłem póki co kolejną Holbę. Gdy Holba się skończy, to na czeski kran od razu wskoczy Cerna Hora. Cena ta sama i ogólnie cała reszta bez zmian.
Pozdrawiam
A jak ktoś nie ma planów na majówkę, to informuję, że Piwny Strych otwarty w tych samych godzinach co zawsze
Comment
-
-
Lokal na, niestety gentryfikowanej Woli, z której czyściciele kamienic wypędzają ludzi (w zasadzie wypędzili z tej części w której były kamienice), w jednym z niewielu ocalałych pawilonów. Trzeba się trochę naszukać bo wejście jest wąskie, a na dole znajduje się pizzeria. Do Degustatorni trzeba wejść na "pięterko". Tam znajdziemy przytulny, osiedlowy w typie lokal. Super fajna atmosfera i ekstra człowiek za barem. Piwa dobre (4 nalewaki plus lodówka), w bardzo dobrej (czeskie) cenie, polski kraft po 10. Świetna muzyka (w końcu lokal bez hipsterskiego plumkania). Naprawdę dobre miejsce.Ostatnia zmiana dokonana przez VanPurRz; 2015-05-03, 09:29."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
No to Raduga Sunset Blvd wskoczyła na kran! Jest to żytnia IPA i smakuje zaiste fantastycznie! No i jest dostępna w Piwnym Strychu za jedyne 10 złociszy za 0,5. W lepszej cenie nie do dostania, chyba, że w Castoramie Na czeskim kranie Skalak, a w kolejce do podpięcia czeka Holba Majovy Lezak - piwo poczwórnie chmielone. Na swoją kolej oczekuje również kolejna beczka Warmińskich Rewolucji z Kormorana, które bardzo dobrze przyjęły się w Piwnym Strychu. Na zdrowie!
Comment
-
-
Bardzo sympatyczny, osiedlowy lokal, świetny klimat, dobra muzyka, zero hipsterstwa, szkoda że w Warszawie nie ma zbyt wielu lokali utrzymanej w podobnej konwencji. Na kranach zastałem: atak chmielu; sunset blvd; holba;giro, lodówki fajnie zaopatrzone (flying dogi). No i plus za podkładki z Tytusem, Romkiem i Atomkiem!
Jedyna uwaga: fajnie byłoby na dole przed wejściem zrobić bardziej widoczną informację, żeby nowa klientela wiedziała gdzie wejść.Ostatnia zmiana dokonana przez Vortex; 2015-05-24, 18:15.
Comment
-
Comment