Nowomiejska 10, Same Krafty

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Nowomiejska 10, Same Krafty

Nowy multitap otwarty w ostatni czwartek.
    na nalewakach 10 beczek, min Pinta, Olimp, Podgórz, Trzech Braci, Pracownia Piwa, Piwne Podziemie, Artezan i coś tam jeszcze. Sporo piw butelkowych, m.in Haka ze Spirifera.
    Niezła kuchnia, króluja smaczne hamburgery oraz pizza.
    Firmowe szkło i wafle knajpiane
    Połozony pomiedzy rynkiem Starego Miasta, a Barbakanem
    Ceny jak na takie miejsce bardzo dobre
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • yoda79
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.01
    • 861

Byłem, ceny świetne jak na warszawskie standardy. Pewnie i tak za jakiś czas pójdą do góry; zajrzałem do Kik-u - pełno ludzi, w Pawiu to samo, a znaleźć piwa do 12 zł to sztuka już.
    Tak czy siak - podoba mi się ta knajpa, wreszcie coś sensownego na Starówce (knajpy z belgami na Freta nie liczę).

Comment

• becik
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedzi
      Byłem, ceny świetne jak na warszawskie standardy.
      (...).
      Tak czy siak - podoba mi się ta knajpa, wreszcie coś sensownego na Starówce (knajpy z belgami na Freta nie liczę).
      Ceny jak na Starówkę powiedziałbym rewelacyjne
      Belgów omijam szerokim łukiem ich ceny sa powiedziałbym moskiewskie, nawet nie belgijskie
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• becik
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

lokal z zewnątrz
        Attached Files

Comment

• Livres
          Porucznik Browarny Tester
          • 2012.04
          • 324

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
          Belgów omijam szerokim łukiem ich ceny sa powiedziałbym moskiewskie, nawet nie belgijskie
          A kto w Warszawie leje Belgię taniej?

Comment

• Antylop
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2009.10
            • 1415

Co obecnie jest na kranach ?
            Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

Comment

• legart
              Kapitan Lagerowej Marynarki
              • 2012.06
              • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop Wyświetlenie odpowiedzi
              Co obecnie jest na kranach ?
              Wczoraj jak po robocie wyskoczyłem na jedno to na kranach był Pacific, Urban Trebic, Perun Jasny Grom, Raduga Sunset Bulwared, Pracownia Piwa ST. Joseph, jakiś stout z Bednar, Birbant Double Robust Porter, Czarny Wdowiec, Piwne Podziemie Taxes i jednego zapomniałem.

Ogólnie bardzo przyjemny pub, tablice z nazwami i cenami piw przejrzyste, ceny jak na Starówkę dobre.

Comment

• ramidus
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2014.05
                • 93

i pizza smaczna
                z wad: chloooodne to pomieszczenie pierwsze

Comment

• VanPurRz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 4229

Pyszne burgery (także wege które są naprawdę fajnie ostre). Ja tylko nie znalazłem codziennych godzin otwarcia i zdarzyło nam się w pocałować klamkę w porze obiadowej (14.00 i 15.30), co mnie zdziwiło bo lak ma i pizze i burgery, a to raczej dania obiadowe właśnie bardziej niż kolacyjne.
                  Ogólnie pozytywne wrażenia. Świetne szklaneczki.
                  "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• emes
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.08
                    • 4275

W sobotę, 10-ego, o godz. 18.00 będzie tam premiera piw browaru 100 Mostów z Wrocławia.

Comment

• legart
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2012.06
                      • 914

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                      Pyszne burgery (także wege które są naprawdę fajnie ostre). Ja tylko nie znalazłem codziennych godzin otwarcia i zdarzyło nam się w pocałować klamkę w porze obiadowej (14.00 i 15.30), co mnie zdziwiło bo lak ma i pizze i burgery, a to raczej dania obiadowe właśnie bardziej niż kolacyjne.
                      Ogólnie pozytywne wrażenia. Świetne szklaneczki.
                      zdaje się że od 16 zaczynają

Comment

• boney
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2014.10
                        • 33

Odwiedziłem lokal przed weekendem. Bardzo fajne miejsce. Troszkę na uboczu starówki, kameralnie, obsługa miła, wyluzowana.
                        10 kranów, nie pamiętam już co było - na pewno Łowickie AIPA, jakiś Oatmeal Stout.
                        Do tego rewelacyjna pizza.

Na minus tylko to, że bardzo mało miejsca. Podejrzewam, że w weekend to bardzo ciężko tam przysiąść...
                        W piwowarstwie domowym nie ma przegranych.
                        Każde niepowodzenie czegoś uczy.
                        Przegrasz dopiero wtedy, gdy nie spróbujesz!

Comment

• Komar_Pafnucy
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2005.08
                          • 1114

Nie wiem czy Stare Miasto ma coś takiego jak "ubocze", ale na pewno nie znajduje się ono 60 metrów od rynku, na głównym trakcie prowadzącym na Nowe Miasto.

Ludzi rzeczywiście przychodzi dużo, a miejsca niewiele, ale jednak z racji lokalizacji duża jest też rotacja (turyści, także przypadkowi) więc szansa na miejsce siedzące jak najbardziej jest. Można też zrobić rezerwację.

Potwierdzam, że pizza i burgery dobre. Ceny również. Różnica pomiędzy Kraftami, a pobliskim Elephantem jest zasadnicza.

Multitap Crawl
                          Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                          Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

• Pendragon
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

Ktoś już wyczaił godziny otwarcia?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• dadek
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍺🍺
                              • 2005.09
                              • 4702

Z tego co mi powiedział Marcin (szef) to od 16 do oporu. Pijesz i jest otwarte aż nie wyjdziesz.

Comment

Przetwarzanie...
                              X