Kochani,
tak jak wspominałem w wątku dot. Chmielarni na Twardej brakuje nam przestrzeni konsumpcyjnej. Od kilku miesięcy trwało szukanie lokalizacji na kolejną Chmielarnię.
Od szeroko rozumianego lutego 2015 wychodzimy z podziemi na powierzchnię - będziemy Was poić i karmić w Chmielarni córce na Marszałkowskiej.
Lokal mieści się miedzy szpitalem dziecięcym przy Litewskiej, a Placem Unii Lubelskiej - tym samym celujemy w centralno-południowe rejony Warszawy. Ostatnio mieściła się tu knajpa indyjska Ganesh, a jeszcze wcześniej restauracja Gesslerowej - Venezia.
Korzystając z pozostałości po Ganeshu i mając przyzwoity noł-hał w tym temacie, ciągniemy klimat kuchni mistrza Rama, nieco okrojonej na rzecz rozbudowanej listy przysmaków kulinarnych pod piwo. Jesteśmy teraz więksi niż Twarda i szeroko otwarci na świat dużymi witrynami. Przyzwoita długość baru, kranów 10, trzy temperatury, oczywiście chłodnia przybarowa i pewnie 2-3 pompy (te ostatnie może nie na starcie - jeszcze zobaczymy ).
Od nowego roku ruszamy z adaptacją lokalu do naszych potrzeb.
Oczywiście i jak zawsze o postępach prac informował będę.
tak jak wspominałem w wątku dot. Chmielarni na Twardej brakuje nam przestrzeni konsumpcyjnej. Od kilku miesięcy trwało szukanie lokalizacji na kolejną Chmielarnię.
Od szeroko rozumianego lutego 2015 wychodzimy z podziemi na powierzchnię - będziemy Was poić i karmić w Chmielarni córce na Marszałkowskiej.
Lokal mieści się miedzy szpitalem dziecięcym przy Litewskiej, a Placem Unii Lubelskiej - tym samym celujemy w centralno-południowe rejony Warszawy. Ostatnio mieściła się tu knajpa indyjska Ganesh, a jeszcze wcześniej restauracja Gesslerowej - Venezia.
Korzystając z pozostałości po Ganeshu i mając przyzwoity noł-hał w tym temacie, ciągniemy klimat kuchni mistrza Rama, nieco okrojonej na rzecz rozbudowanej listy przysmaków kulinarnych pod piwo. Jesteśmy teraz więksi niż Twarda i szeroko otwarci na świat dużymi witrynami. Przyzwoita długość baru, kranów 10, trzy temperatury, oczywiście chłodnia przybarowa i pewnie 2-3 pompy (te ostatnie może nie na starcie - jeszcze zobaczymy ).
Od nowego roku ruszamy z adaptacją lokalu do naszych potrzeb.
Oczywiście i jak zawsze o postępach prac informował będę.
Comment