Chmielna 27/31 lok.76, Hoppiness Beer & Food

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24006

Niewielki lokal, ciasno, głośno, ale przyjaźnie. Piwa w dobrej formie. Jeśli się widzi nadciągający głośny tabun kawalerów z UK należy szybko wskakiwać do baru i zamawiać, bo się przepadnie na wieki. Przegląd mięsnych przekąsek dobry (56 zł), dla 3 osób wystarczyło jako podkładzik pod piwka. Z wentylacją nie stwierdziłem problemów. Problemem to (nie tylko tu) nierealizowane rezerwacje. Puste stoliki z info o rezerwacji z których nie można zbytnio skorzystać. Coś chyba goście domagają się srogich opłat za możliwość rezerwacji w przyszłości.

Podczas naszego pobytu szybka rotacja gości.

Rzut oka na tablicę (piątek) i takie tam zewnętrze
    Attached Files
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19291

Aż dziwne, że nic jeszcze nie napisałem, bo jest to ostatnio najczęściej odwiedzany przeze mnie lokal w stolicy - idealny na przesiadkę. Kiedyś głównie zaglądałem do Frodo (po drugiej stronie dworca) czy Piw Paw, ale jak kiedyś pokazał mi go Paweł to go polubiłem. Z tego co kojarzę to te 12 kranów jest zwłaszcza w weekend otwartych.
      My przyszliśmy punktualnie o 18 w Porter Day i skończył się jedyny przedstawiciel tego gatunku na kranie... zapowiedziane były inne i zaraz pojawił się następny, a kiedy jeszcze poprzedniego nie skończyliśmy to kolejny. Szacun! Akurat to były takie, na które potem już nie trafiliśmy.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Belgia, Neerijse, Beekstraat 20, Brouwerij De Kroon
        dadek
        Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
        2024-10-23, 00:37
      • grzeber
        Mołdawia, Ghindești, Str.Fabricii 1, Rockscor
        grzeber
        Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
        2025-01-25, 16:56
      • pebejot
        Węgry, Győr, Széchenyi tér 7, Apátúr Sörház
        pebejot
        Nowy browar restauracyjny, taki nowoczesny, jakich mało na Węgrzech.
        Minibrowar znajduje się w samym centrum uroczego miasta Győr, otwarcie nastąpiło w 2021 roku.
        Spacer dworca kolejowego zajmuje kilka minut, jest to odległość 750 metrów.

W jednoprzestrzennym lokalu...
        2023-08-11, 13:58
      • Prusak
        Chmielna 20, Chmielnik
        Prusak
        Chyba (wciąż?) jedyne miejsce, gdzie można napić się piwa z browaru Polewany Kraft.
        Miejsce spokojne, kuchni nie próbowałem, natomiast ośmielam się założyć wątek tu, a nie w opisach konkretnych piw, bowiem nie robiłem notatek, natomiast pozytwnie zaskoczył mnie ich pils. Można...
        2022-11-08, 22:40
      • dadek
        Worms, Am Rhein 3, Hagenbräu
        dadek
        Browar restauracyjny otwarty w 1995 roku znajduje się na promenadzie tuż nad brzegiem Renu (co widać choćby z adresu). Z dworca kolejowego jest do przejścia 1800 m przez ścisłe centrum miasta. Sporej wielkości biały budynek o szachulcowej konstrukcji i podmurówce z ciemnej cegły, stoi równolegle...
        2022-10-30, 20:12
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...