Tamka 9, Heritage Birreria Artigianale

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Tamka 9, Heritage Birreria Artigianale

Piwiarnia inna niż reszta multitapów. Połączenie elegancji z miejscem piwnym. Można usiąść przy kawiarnianych stolikach, można wypić na stojąco. Lokal jest nieduży, z dużą szklaną witryną. W środku możemy napić się piw z włoskich browarów rzemieślniczych i angielskiego Thornbridga. Wszystkie bardzo dobre. Pojemności to 200 i 400 ml. Mnóstwo ciekawych butelek. Jest chłodnia wykonana samodzielnie przez właścicieli. Jest regulacja temperatury w zależności od stylu. Za barem właścicielka - przemiła i otwarta na rozmowy.
    Do lokalu schodzimy Tamką, aż do rogu z Dobrą.
    Moim zdaniem miejsce obowiązkowe dla lubiących piwo.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Nie napisałeś, że jest 10 kranów. A jak się kształtują ceny lanych i butelek?
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• VanPurRz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 4229

Ceny wloskich najczesciei 7 za male i 12 za duze. Angielskie troche drozej. Butelki ogromny rozrzut od 14 przez 21 do 38. Sa 0.33 i 0.66 i 0.75.
      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9797

Włoskie piwa rzemieślnicze tanie nie są.
        Te ceny i tak wydają mi się niskie, oczywiście, porównując do cen we Włoszech, a nie do polskich zarobków...
        Pytanie dodatkowe - czy oprócz (jak sądzę) ciekawych piw, da się tam coś przekąsić? I nie musi to być pizza .

Comment

• ramidus
          Kapral Kuflowy Chlupacz
          • 2014.05
          • 93

na chwile obecna z tego co wiem - antipasti (ser, szynka parmenska) i insze pogryzki. Ale jest kuchnia i rozgladaja sie za szefem tejze, wiec docelowo bedzie tez cos solidniejszego.

Jedna uwaga: na kranach maly wybor piw dla lubiacych ciemniejsza strone mocy... jeden porter (i to czekoladowy, przy czym fajny) na 10 kranow? zadnego stouta? hm...

Comment

• leona
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2009.07
            • 5853

Jakie to "włochy" są, bo jak słusznie zauważył Pancernik ceny (za)niskie

Comment

• VanPurRz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 4229

Pancernik - jeżeli ceny wzrosną, będziesz mi dopłacał różnicę Może nie każdy jest maksymalnie chciwy??? i działa po prostu na niższych zyskach i wcale te piwa nie muszą być tak drogie??? A może czynsz na Tamce jest znacznie niższy. Mnie te ceny wydają się w miarę normalne, na pewno nie niskie.
              Browary: http://www.bavsrl.it/ (Birrificio Artigianale Veneziano); http://www.sangabriel.it/ (Birra Veneta), Birrifico Milano

W tym tygodniu na naszych kranach:

Strike (I.P.A.) vol. 5,8% - BAV (IT)
              Pimpi (Pumpkin Ale) vol. 7,1% - BAV (IT)
              Lump (Bitter) vol. 3,6% - BAV (IT)
              Jaipur (I.P.A.) vol. 5,9% - Thornbridge (UK)
              Colorado Red (Red Ale) vol. 5,9% - Thornbridge (UK)
              Cocoa Wonderland (Chocolate Porter) vol. 6,8% - Thornbridge (UK)
              Chiron (A.P.A) vol. 5% - Thornbridge (UK)
              Vola Basso (I.P.A) vol. 6,2% - Birrificio Milano (IT)
              Hefe Weizen (Weizen) vol. 5% - San Gabriel Birra Veneta (IT)
              Ambra Rossa (Amber Ale) vol. 5,5% - San Gabriel Birra Veneta (IT)

Comment

• ramidus
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2014.05
                • 93

tu z cenami (dla przypomnienia: za 200/400 ml) http://heritage-birreria-artigianale.ontap.pl/

Comment

• VanPurRz
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2008.09
                  • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ramidus Wyświetlenie odpowiedzi
                  tu z cenami (dla przypomnienia: za 200/400 ml) http://heritage-birreria-artigianale.ontap.pl/
                  Dokładnie tak, więc należy trochę dodać jeżeli przeliczamy na 0,5.

Comment

• Pancernik
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2005.09
                    • 9797

Zrobię off-topa, ale już prawie weekend i mnie korci .
                    Kupowałem włoskie piwa "artigianale" w ubiegłym roku na wakacjach.
                    Zakupy robiłem głównie w sklepiku z regionalnymi specjałami w małej mieścinie na adriatyckim wybrzeżu, położonym przy głównej (w zasadzie jedynej) ulicy.
                    Czynsz pewnie był tam jednak niższy, niż na Tamce, a zazwyczaj flaszunia 0,75 piwa wychodziła drożej niż flaszunia 0,7 nienajgorszego wina.
                    Gdyby ktoś nie wierzył, odsyłam do wspomnień (#3) : http://www.browar.biz/forum/showthre...ghlight=patrol
                    Jeżeli jednak ludzie z lokalu "HBA" (darujcie, ale jestem zbyt leniwy, aby napisać całą nazwę) przy Tamce mogą kupować to piwo taniej i sprzedawać również taniej, to tym lepiej.
                    Zamierzam wpaść tam, ale pewnie dopiero w listopadzie, podoba mi się też mały "wagomiar", można spróbować wielu piw po 200 ml. Byłoby super, gdyby pojawiły się sezonowe piwa od św. Gabrysia...

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Ale będziesz mi dopłacał ?

Comment

• yoda79
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2013.01
                        • 861

Powiem krótko - pogięło Was? Piwo wychodzi za 4-5 zł z browaru i jest sprzedawane za 12 czy 15 zł za 0,4 na miejscu i piszecie, że za tanio? Warszawa niektórym ładnie w glowie miesza.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez yoda79; 2015-10-23, 16:05.

Comment

• Pancernik
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2005.09
                          • 9797

Wychodzi, nie wychodzi...
                          Na stronie BAV są ceny (OK, dla detalu) i wychodzi... za litr Strike'a EUR 12, czyli PLN 51 z ogonkiem.
                          Lump jest tańszy (jak to lump ), bo kosztuje tylko PLN 45,4 za litr...
                          VPRz - jak się tam spotkamy, stawiam piwo. Moze dwa. No, góra cy... .

Comment

• Mason
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2010.02
                            • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Powiem krótko - pogięło Was? Piwo wychodzi za 4-5 zł z browaru i jest sprzedawane za 12 czy 15 zł za 0,4 na miejscu i piszecie, że za tanio?
                            A smoki w tej bajce też występują? Za 4-5 złotych na wyjściu z browaru we Włoszech i w Anglii? To nawet w Polsce ciężko kupić piwa rzemieślnicze za tą cenę
                            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• yoda79
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2013.01
                              • 861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                              A smoki w tej bajce też występują? Za 4-5 złotych na wyjściu z browaru we Włoszech i w Anglii? To nawet w Polsce ciężko kupić piwa rzemieślnicze za tą cenę
                              Z Anglią i Włochami ok, ale z polskimi nie przesadzaj, dobrze wiesz, że za 4-5 zł z browaru wychodzi sporo piw.

Comment

Przetwarzanie...
                              X