Ale to nie jest Bierhalle już
Franciszka Klimczaka 1, Bierhalle (Wilanów) [zamknięte]
Collapse
X
-
Jak nie, jak tak? A co to niby jest, jak warzy dla pozostałych restauracji sieci Bierhalle?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Restauracja AZIA
Franciszka Klimczaka 1, 02-797 Warszawa
508 680 539
Comment
-
-
Wiem, że Azja, ale piwo jest dla Bierhalle, no to przecież nie Browar Azja, skoro tego piw na miejscu nie sprzedają, tylko PU.
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Dobra, bo już się pogubiłem czytając powyższe posty. Może więc 3 pytania :
1) czy na Klimczaka 1 nadal warzy się piwo ?
2) jak nazywa się obecnie lokal na Klimczaka 1 ?
3) jeśi się warzy tam piwo to jaka jest jego nazwa/marka ?
Więcej pytań nie mam i zgóry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Lokal po Bierhalle nazywa się Azja. Nadal stoi tam sprzęt Bierhalle. Jest używany dla celów sieci Bierhalle. Azja nie korzysta z piw tam uwarzonych.
Comment
-
-
Ciekawy przypadek.
Wynika że to nadal brewpub. Tym razem o nazwie Azja w którym warzy się piwo ale nie jest one tam sprzedawane (denerwowanie gości bo sprzęt, o ile pamiętam, na widoku klientów) tylko w całości odbiera je jakaś zewnętrzna firma (w tym przypadku sieć Bierhalle).Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Generalnie chyba podobny przypadek jak w Lublinie. Myślę, że Bierhalle tworzy nową kategorię: browary post-restauracyjne.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
To w Lublinie też nie można napić się piwa warzonego na miejscu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo w Lublinie też nie można napić się piwa warzonego na miejscu?
Comment
-
Comment