Wileńska 25, Zakład mięsny

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1311

    Wileńska 25, Zakład mięsny

    knajpa istnieje już pewnie z pół roku
    kolega twierdzi, że był tam przy pierwszym zeszłorocznym śniegu
    przedtem w lokalu znajdował się chyba rzeczywiście sklep mięsny lub masarnia
    pamiątką dawnych czasów są kafle po sufit, gdzieniegdzie 'fantazyjnie' poskuwane
    knajpa jest dość duża, składa się z aż trzech pomieszczeń i modnie otwartej kuchni
    na barze 14 nalewaków. cóż z tego, skoro w piątkowy wieczór po 22:00 było 6 (!) piw
    można się tylko zadumać nad takim podejściem do biznesu, zwłaszcza znając inne wielokrany
    patrząc na listę w większości niedostępnych piw, można było stwierdzić
    że dużą część stanowią nie najdroższe piwa (lager z raciborza za 9, 12-tka z rohozca za 10)
    mam też wątpliwość co do deklarowanej objętości ładnych skądinąd firmowych szklanek
    co to niby są półlitrowe, ale wyglądają mi na mniejsze. cechy nie stwierdziłem
    poza tym lokal wydał mi się bardzo klimatyczny. do piwa fajnie przygrywała muza na żywo
    nie zagłuszając moich myśli i umożliwiając konwersację z kompanią. wrócę tam
    Ostatnia zmiana dokonana przez tfur; 2016-04-02, 12:39.
    veni, emi, bibi
  • Arteck
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2016.04
    • 2

    #2
    Fajnie, że taki multitap na Pradze w końcu powstał (po przenosinach PDSL). Odwiedziłem tę knajpę kilka miesięcy temu.
    Na plus na pewno wystrój i klimat. Na minus niestety ubogi wybór piw na kranach w porównaniu z topowymi multitapami warszawskimi -
    głównie jakieś lagery i pilsy z tego co pamiętam. Więcej wiary w miłośników kraftów !
    Lepiej jest w lodówkach, jednak 16zł za 0,5 butelke to dla mnie zdecydowanie za dużo.
    Z chęcią jeszcze tam wpadnę, bo lokal ma potencjał - ale pod warunkiem większej różnorodności na kranach lub zmiany polityki cenowej piw butelkowych.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Arteck; 2016-04-06, 00:10.

    Comment

    Przetwarzanie...
    X