Wyki 11a, Ale Dobre Piwo

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kosher
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2005.04
    • 2318

Wyki 11a, Ale Dobre Piwo

Jedno z ciekawszych miejsc na wielkranowej jelonkowskiej mapie.
    Fajna, kontaktowa barmanka z dużą piwną wiedzą.
    Są ławy, na plus, że jest też gdzie usiąść przy barze, mają ogródek, dwa telewizory z transmisjami sportowymi.
    Na nalewakach polskie rzemieślniki, Czechy i Litwa.
    Jest zawsze beczkowy lager za 6 zł.
    W tego typu miejscach powinno być kilka różnych stylów i jedno-dwa klasyczne piwa za 6-8 zł., dla kogoś, kto nie chce za dużo wydawać ani eksperymentować.
    W porównaniu z konkurencją chyba najlepszy na Jelonkach wybór butelkowych piw, dużo ciekawej zagranicy, lodówki zapełnione.
    Jest także opcja kupna piwa na wynos w litrowych PETach.
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Wydawało mi się, że opisywałem to miejsce ale nie mogę znaleźć
    Do opisu koshera dodam, że wystrój na szczęście odbiega od hipstersko-identycznych multitapów. Tu mamy klasykę, duże drewniane ciemne stoły, kilka krzesełek przy barze ale ustawionych tak, że nie przeszkadzają ludziom w zamawianiu piwa co jest nagminne w modnych lokalach w centrum. Piwa są w znacznie bardziej przyjaznych cenach (można napić się rzemieślnika za 9-10 zł, a nie 12-13), natomiast to co mnie zdziwiło to Budvar Classic który z butelki był za 5 zł, a z beczki za 8 zł. Duży wybór butelek też w okolicy 8-9 zł.
    Bardzo dobre jedzenie - miałem okazję jeść ser i kiełbaski z grilla. Towarzystwo różne, osiedlowe, są ludzie starsi jak ja, jest lokalna młodzież (raczej Budvar niż rzemieślnik), są wpadający na chwilę po piwo z nalewaka - bo lokal funkcjonuje też jak sklep - piwo z beczki na wynos (-2 zł). Bardzo fajna, osiedlowa knajpka, czasem pewnie będzie głośno i nie hipstersko ale za to po prostu ludzko.
    Można oglądać mecze ligowe - wszystkie, nie tylko te z C+ ale też te w Eurosporcie.
    Super miejsce, szkoda, że tak daleko ode mnie.

ps. Są też mocne alkohole
    ps. Są też bezalkoholowe. Także na zimno kawa w buteleczkach - kawa zapatystów. Hihihi produkowana w Niemczech, ale skoro zapatyści opanowują Niemcy to tylko przyklasnąć
    Ostatnia zmiana dokonana przez VanPurRz; 2016-08-10, 13:03.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• kosher
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2005.04
      • 2318

O właśnie... przypomniałeś mi, ze mieli (mają?) ostatnio Kormorana 1 na 100 po 5 zł. czyli ceny w butelkach bardzo przyzwoite jak na pubosklep.

Comment

• Warzywo
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🍼🍼
        • 2016.08
        • 955

Pyszne Aja Pale Ale na klimatycznym ogródku (taka trochę 13 dzielnica hehehe, chodzi o industrial), można tam zostawić rower. Ten lokal ma potencjał stać się osiedlowym barem z klimatem, niestety wczoraj nie było tam nikogo czego nie rozumiem. Ceny mają dobre, wybór jest OK (chociaż wprowadzanie "piw sezonowych" czyli badziewia ze staropolskiego pod brandem Okocimia jest słabe), można wypić na zewnątrz, można przy ławach wewnątrz. Czego chcieć więcej?

Comment

Przetwarzanie...
        X