Siemiatycka 36, Piwny Kolektyw

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kosher
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2005.04
    • 2318

Siemiatycka 36, Piwny Kolektyw

Kolejny lokal w zagłębiu piwnym na Jelonkach.
    Wewnątrz trochę pomieszanie stylów. Fotele kinowe, obok klasyczne stoliki z krzesłami. Podoba mi się za to piwny regał za barem w stylu lat 90-tych.
    Połowa kranów to piwa litewskie, reszta to polskie krafty (obecnie mają dużo Piwnego Podziemia). Najtańsze lane piwo w ofercie to coś koło 9 zł. zdaje się.
    Spoko barman do pogadania, ale przy barze degustujesz na stojaka.
    Jest niewielki, zabudowany ogródek przed wejściem, jest plazma z transmisjami sportowymi.
    W lodówkach zieją puste miejsca, a do tego uwaga na daty- widziałem olsztyńskiego Rauchbocka ważnego do maja
    Patrząc na całokształt miejsce na mocną szkolną czwórkę, warte ponownych odwiedzin.
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

WoW, że ja wcześniej tu nie zaszedłem/zajechałem rowerem Bardzo klimatyczne miejsce, opis wystroju jest w poprzednim poście i się całkowicie zgadza. Mnie te fotele kinowe i ławy na ogródku się bardzo podobają. takie bezpretensjonalne miejsce, z lokalsami które może się stać tak kultowe jak Piwna Sprawa. Fajnie ukryte a przecież "na wierzchu", taka enklawa.
    Trochę za duzo jest piw litewskich kosztem polskich ale za to w lodówkach jest mega wybór. Będę tam wracał za każdym razem gdy wycieczka rowerowa mnie rzuci w te strony.
    Do oglądania mecze - niestety bez polskiej ligi bo nie ma C+ ale liga francuska, włoska, hiszpańska jest
    Bardzo kontaktowy barman.
    Zrobił się fajny trójkąt (każdy lokal inny) - Beerhub - Piwny Kolektyw-Ale Piwo.

Comment

• kosher
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2005.04
      • 2318

Czworokąt
      Beerhub- Piwny Kolektyw- Ale Dobre Piwo- Piwodawca

Comment

• Warzywo
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🍼🍼
        • 2016.08
        • 955

Może i lepiej , że o nim wczoraj zapomniałem bo nie wiem gdzie by się skończyła moja wycieczka rowerowa A trafiłem jeszcze fajny bar osiedlowy na Świetlików (tyle, że tam tylko specjal ale lokalna atmosfera jest)
        Ostatnia zmiana dokonana przez Warzywo; 2017-05-24, 11:24.

Comment

• kosher
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2005.04
          • 2318

Piechotą łatwiej. Kiedyś udało mi się przejść wszystkie pięć (łącznie ze ś.p. Lady Chmiel) ale bardzo "nadwątliło" to moje siły

Comment

Przetwarzanie...
          X