Połczyńska 42, Piwodawca

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kosher
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2005.04
    • 2318

Połczyńska 42, Piwodawca

Ceny jak wszędzie, z beczki piwa litewskie i polskie rzemieślniki. Można kupić na wynos.
    Wyprzedają piwa butelkowe na końcu dat.
    Barman profesjonalny, ale dosyć zasadniczy w kontakcie.
    Jest tv z transmisjami sportowymi.
    Spory minus, że nie ma łazienki w lokalu, są tylko zewnętrzne tojtoje.
    No i słaby ogródek, tuż przy hałaśliwej Połczyńskiej, więc jest głośno.
    Można przyjść, ale w osiedlu są przytulniejsze knajpy do dłuższego posiedzenia.
  • MLT
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.12
    • 1049

Byłem tuż przed świętami. W środku mało miejsca, 3-4 stoliki. Toaleta udostępniona wewnątrz lokalu. Właściciel (barman) potrafi opowiedzieć o tym co sprzedaje i mówi zdecydowanie do rzeczy. 12 nalewaków (10 z piwem, na dwóch pozostałych cydr i wino). Piwa polskie, czeskie i zawsze coś jeszcze ciekawego. Piwa sprzedawane do plastikowych butelek, ale można kupić na miejscu w szkle. Czy ceny takie jak wszędzie? Nie powiedziałbym. Irlandzki browar Boyne Amber Ale pół litra za 10 zł, niemiecki Vom Freude Bollywood Imperial IPA pół litra za 11 zł! ( z tego co się dowiedziałem to normalne ceny na zagraniczny craft)To zdecydowanie nie są ceny jak wszędzie. Pozostałe piwa Jezek 11, Litovel dark, Primator pszenica za 6 zł, Amber Żywe za 5 zł, Korona Olbrachta za 7zł. Było jeszcze coś belgijskiego kwaśnego(chyba Rodenbach) za około 11-12 zł. Nie pamiętam bo nie piłem. Pozostałych piw nie zapisałem. Jest sporo piw butelkowych raczej w standardowych sklepowych cenach, ale nie są to piwa na koniec trwałości. Ja polecam. Na pewno będąc w Warszawie ponownie odwiedzę.

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2002.07
      • 14999

Fajny lokal mimo chałaśliwej Połczyńskiej, z kranu zarówno kraft jak i klasyki, miedzy innymi czeskie, można tez na wynos zakupić lane proseco. Spory wybór piw rzemieślniczych zarówno krajowych i zagranicznych. Ceny lepsze niż w innych knajpach.
      Etykietują pety
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cooper
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.11
        • 6057

A co leją w te PETy z własnymi etami ?
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2002.07
          • 14999

wszystko to co na mają na kranach tylko piszą nazwę piwa w miejscu do tego wyznaczonym
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Przetwarzanie...
          X