Blisko mnie otworzyła się ta piwiarnia. Z zewnątrz wygląda jak wiele tego typu modnych, piwnych miejsc. Zastanawiam się, czy ktoś już był i jakie są opinie
Warszawa. Andersa 23, Craft Beer Muranów - Piwny Świat
Collapse
X
-
ja byłem, sympatyczne miejsce
mają kilkanaście kranów (-> ontap)
w przedsięwzięciu uczestniczy ekipa cepelii
to jest, przepraszam, zamkniętej beerokracji
primatorowa 10-tka była po 11 zeta, reszta droższa
dają pić (i piłem, skutecznie) i dają jeść (ale nie jadłem)
no i wspólnota lokatorska nie pozwala im wywiesić neonuveni, emi, bibi
-
-
Po pierwsze primo - CBM mieści się przy ul. Andersa 23.
Po drugie primo - lokal sympatyczny, bez nadęcia. Jest (jak dla mnie) nieco zbyt widno i nieco zbyt głośno (ale to zasługa naprutej młodzieży męskiej...).
Wczoraj wybór piw był nieco dwubiegunowy - albo kwasy i inne "kompociki", albo piwa ciężkie typu doppelbocki i portery, BIPA i DIPA. Wybrałem to drugie .
Do jedzenia m.in. szarpana wołowina (ponoć ... nie urywa) i trzy rodzaje "domowych" hot dogów - hiszpański (dopytałem - z włączeniem Katalonii), tajski i włoski. Hiszpański był OK.
Comment
-
-
Mają już własne podstawki ?Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Lokal bardzo fajny, dobry układ (parter + pięterko) obsługa miła i sympatyczna.
Na kranach to co wszędzie, krafty srafty w takiej i innej wersji czyli wszystko gra
Również lodówka z butelkowymi wypełniona.
Duży plus, że wreszcie są gorące przekąski, mniejsze i większe, które są naprawdę smaczne. A to - do piwa to podstawa.
Mimo, że mi tam nie po drodze chętnie zajrzę ponownie.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment