Nowy (chyba od miesiąca) lokal niedaleko stacji Powiśle w niehipsterskim wystroju. 12 nalewaków, dwa poziomy, ogródek przed lokalem. Menu na ich stronie i na OnTapie.
Solec 46A, Kufle i Kapsle Powiśle
Collapse
X
-
Wystrój jak najbardziej hipstersko-nowobogacki a towarzystwo bogaczo-lewackie (sądząc z ubiorów i rozmów).
Chociaż wczoraj na szczęście był element baśniowy - kolędnicy (ładnie zaśpiewali kolędę, mieli przebrania i szopkę) i to uratowało mój wczorajszy pobyt bo już rzygałem gadkami klienteli.
Jest też element ciekawy w wystroju - za barem jest ściana a za ścianą jest nieoczekiwanie kawałek miejsca z 3 stolikami - tam jest kawałek fajnej atmosfery.
W poniedziałek wszystkie piwa za 10 zł.
Related Topics
Collapse
-
Witam
Mam kawałek szkła kryształowego w kolorze zielonym. Podejrzewam że jest to fragment kieliszka od wina lub szamopana. Szkło znalezione było w lesie.
Z którego roku może być owy kryształ?
Z góry dziękuję za udzieloną informację....-
Channel: Identyfikacja
2018-11-19, 17:29 -
-
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
-
Channel: Niemcy
-
-
Kolejny, nowo otwarty browar w Pradze nosi nazwę Fuze. Podobno nazwa ma sugerować fuzję zmysłów, smaków i ludzi.
Browar wraz z restauracją działa od kwietnia 2024 roku i zajmuję spora część ogromnego biurowca Nové Masaryčka. Trzeba przyznać, że budynek wygląda bardzo...-
Channel: Czechy
-
-
Parametry: E: 12 % wag, Alk: 4, 9 % vol.
Ciekawe.
Hoho, tego się nie spodziewałem po "nowoczesnym" pilsie. W składzie Halleratuer, Lubelski, Simcoe, Sybilla.
Jaki efekt? Goryczka intesywna, ale w zapachu i smaku towarzyszy jej wyraźne masło. Czułem cały czas jakbym...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-11-21, 23:04 -
-
Mocarny: E: 30 % wag,, A: 12, 5%
Barwa ciemnobrązowa, nieprzejrzysta.
Piana: jest beżowa drobna, szybciutko opada do cienkiej obrączki.
Zapachowo dość ubogo, ale ze względu na katar nie byłem miarodajny.
Porter ma niespełna rok, ale smakowo jest zupełnie nieźle ułożony....-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-09-20, 19:56 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment