Tarczyńska 5, Drugie Dno

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19292

Tarczyńska 5, Drugie Dno

Miejscówka taka ło, ale sporo na otwarciu oficjalnym zjawiło się ludzi. Dół wokół baru to niewielka sala. Tu też jest piec do pizzy, ale przez otwarte drzwi wpada powietrze, więc nie jest źle. W Ciasnym korytarzu prowadzącym do toalet są kręcone schody do malutkiej sali na górze. W sumie mało miejsca, ale jest to uzupełnienie Nowogardzkiej i bardziej chyba dla krawaciarzy, których sporo przyszło. 8 kranów, w tym jeden na coś swojego. Tym razem była zakontraktowana w Socho APA. Była też BA niespodzianka, a poza tym różności do degustacji i tzw. picia. Raczej tam nie wrócę, ale nie z powodu, że mi coś nie pasowało. To nie moja lokalizacja. Pizza smaczna, ale mała i dość drogo.
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9800

Świetna lokalizacja, prawie na placu Zawiszy, a jednak na uboczu.
    Trochę się tam robi taki lansersko-hipsterski grajdołek w okolicy, ale znowu nie aż tak, żeby kupy po swoim psie z chodnika sprzątać .
    Małe wnętrze w stylu nienachalnie industrialnym, choć nieoryginalnym. Do jedzenia pizza i jakieś niezbyt wyszukane przekąski.
    Kanapka "firmowa" (pt. Drugie Dno) ocieka jakimś dziwnym olejem i nie powoduje żadnych uniesień, co najwyżej uczucie zalegania... .
    Jest też pięterko, ale się nie wspiąłem. Z nalewaka sześć piw, w lodówce sporo butelek, są także obowiązkowe "rzemieślnicze" lemoniady.
    Generalnie, zdecydowanie wolę DD na Nowogrodzkiej, w zasadzie nie ma czego porównywać...

Comment

• mikolajek
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.09
      • 1

Młodszy (i gorszy) brat lokalu z Nowogrodzkiej. Jak dla mnie strasznie nierówna knajpa - wielkość i aranżacja lokalu przeciętne, tragiczna obsługa (i bez znajomości tematu), ale zazwyczaj przyzwoity wybór piw w różnych stylach (chociaż mogliby aktualizować to na bieżąco np na OnTap), a jedzenie bardzo smaczne.

Comment

Related Topics

Collapse

• Serokomlak
        Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
        Serokomlak
        Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
        Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
        2024-11-03, 01:56
      • ART
        Bydgoszcz, Teofila Magdzińskiego 7, OGIEŃ Craft beer & pizza
        ART
        Robiąc przeszwend po bygdoskich lokalach z ciekawszym piwem trafiliśmy w Ogień.

Właściwie to głód był naszym przewodnikiem na pierwszym miejscu a na drugim piwne pragnienie. Pizza wychodzi im świetnie, bez 2 zdań.

Piwnie to jest kran z Moczybrodą - czas serferów....
        2023-10-17, 20:26
      • Prusak
        Alchemik Browar & Pizza, Rybczewice 120 c
        Prusak
        Odwiedziłem wreszcie to miejsce. Okolica urocza, więc jeśli ktoś woli spożywać w pięknych okolicznościach przyrody to obok mamy dwór, park podworski i duży zagospodarowany staw z aleją wokół . Lokal mieści się w budynkach pofolwarcznych i gdyby się ktoś uparł mógłby powiedzieć,...
        2023-09-29, 18:10
      • pebejot
        Gorzów Wielkopolski, Targowa 2, Hotel & Browar Pavco
        pebejot
        Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
        Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
        2024-09-08, 23:21
      • dadek
        Czechy, Praha-Hostivař, U továren 31, Rodinný pivovar Vik
        dadek
        Po Hostivarach 1 i 2 to kolejny browar w tej okolicy Pragi ale tym razem rzemieślniczy. Zaczął funkcjonować we wrześniu 2020, a ja odwiedziłem jego siedzibę 2.10.2021 gdy to świętowano pierwszą rocznicę otwarcia. Najlepszy dojazd zapewniają kursujące tu co 10 minut pociągi, dojście od...
        2022-01-15, 03:06
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...