Nie miejsce tu i temat ale mam prośbę o wyjaśnienie na PW lub maila (aby nie zaśmiecać tematu), dlaczego niektórzy z Was, mają jakieś kompleksy i koniecznie muszą być z Warszawy. Co jest takiego bodzącego w Wasze Ego, w słowie warszawka?
Podwale 25, Kompania Piwna
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Kilka dobrych lat minęło od ostatniego wpisu, ale pod kątem piwnym zmiany nie zaszły.
Jest beczkowy Tyskacz oraz Pilsner Urquell (0,4l.- 6 zł., 1l.- 15 zł.). Pilsner odpowiednio schłodzony, goryczkowy i świeży w smaku.
Z alkoholi warto spróbować cytrynówki ich własnego wyrobu. Podobno ma 50 obrotów, ale wchodzi jak woda, dużo cytryny tam wcisnęli
Pod względem żywieniowym szału nie ma. Mięsiwa są mocno przeciętne.
Na plus jeszcze kapela do kotleta (kontrabas, tamburyn, harmoszka). Grają po starowarszawsku głównie kawałki Grzesiuka.
Wystrój lokalu bawarski.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziJest beczkowy Tyskacz oraz Pilsner Urquell (0,4l.- 6 zł., 1l.- 15 zł.). Pilsner odpowiednio schłodzony, goryczkowy i świeży w smaku.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika travel Wyświetlenie odpowiedziWystarczy tu spojrzeć http://www.podwale25.pl/index.php/promocjeOstatnia zmiana dokonana przez docent; 2011-11-24, 17:58.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment