Byłem ostatnio w Wędkarskim. (Od Pl. Konstytucji w kierunku centrum druga lub trzcia brama po lewej stronie, z boku, schodami w dół) Atmosfera przeciętna, ale za to wybór imponujący: od Jabłonowa po jakieś porcelanowe cuda za 140 (sto czterdzieści)zł. Ceny tych przyziemnych piwek, jak na stolicę, przystępne.
Marszałkowska 55/73, Wędkarski / Big Fish (zamknięte)
Collapse
X
-
Byłem kolejny raz i coraz bardziej mi się podoba.
Dokładniejszy opis:
Knajpa dawno nie odnawiana (czuć powiew minionej ery), wysoko na ścinanach imponująca kolekcja puszek piwnych i jakieś piwne ceryfikaty (nie wczytywałem się), do żarcia frytki, kiełbasa, jakieś ryby, hotdog itp., Lech, Gronie, Belfast, Jabłonowo16 z beki 5zł, pobnie polskie w butlach, Bishop's Finger 14zł i tak dalej aż do 140zł. Można wynegocjować muzykę.
Często zbiera się tam śmietanka Heavymetalowa. Choć jest niby mała wydzielona salka dla niepalących, to osobom wrażliwym na nikotynę odradzam dłuższe przesiadywanie. Knajpa jest w piwnicy i generalnie poza wiecznie otwartymi drzwiami na korytarzyk, nie ma tam wentylacji. Toaleta płatna 50gr. poprzez wrzucienie monety w zamek (na szczęście w okolicy jest kilka kameralnych śmietników )
Ogólnie rzecz biorąc 4. Przynajmniej nie schodzą się tam żadne Yapiszony.Dick Laurent is dead.
-
-
No i znowu mnie tam pognało. Kolekcja puszek rośnie w siłę i jest już sporawa. Puszki głównie polskie, dużo starych. Poniżej puszek zauważyłem kilka wafli - czyżby początek nowej kolekcji?
Mają tam mało dostępne w Warszawie Północne z kija. Coraz lepiej! To jest po prostu KNAJPA, nie żaden pub. Przed wejściem stojak z napisem "ponad 50 rodzajów piw". I jest to prawda! Chodziaż większość z butli. Polecam. Moja ocena wzarasta.
Wszysko git, gdyby nie kibel - przydałby się remont i bezpłatność.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
mogę potwierdzić, kibel "trochę" przytłaczający
a reszta pico belo a do jedzenia.... np. ryba smażona
(o smaku niech się Zythum wypowie,
odziwo, głód mnie nie chwicił wtedy)- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Rybka była niezgorsza ale rewelacyjne były frytki ze świeżo obranych ziemniaków (żadne wstrętne z chłodni) i na świeżym tłuszczu. Piwo z Suwałk z beczki też bardzo miłe.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Północnego nie ma i na razie nie będzie.
Pani tłumaczyła że w wakacje mają za mało klientów i im Miś nie schodzi, bo odpadli studenci, którzy to piwko przede wszystkim brali...
Dziś z beczki był tylko Żywiec. Świeży chwała Bogu.
Północne ma powrócić dopiero na jesieniDick Laurent is dead.
Comment
-
-
Zupełnie przypadkiem (po drodze na dworzec) zawędrowałem do Wędkarskiego podczas kilkugodzinnej wizyty w stolicy.
Rzeczywiście, piw sporo i, co dla mnie najistotniejsze, kilka pszenicznych. Skusiłem się na Dunkel Erdingera. Piwo podane z lodówki. Szkło niestety Warka, ale jak wynikło z rozmowy z właścicielem, bierze szklanki tylko popularne. Miewał nieraz "żadsze" kufle czy szklanki, ale wszystko zostało szybciutko rozkradzione, a ponoć wystarczyło zapytać i nie byłoby problemu.
W lokalu pustki - 4-6 osób.
Sezon zaczyna się we wrześniu (studeni) i dlatego asortyment piw też mały, jak zauważył właściciel (ok. 50 gatunków!). Polskie butelkowe zauważyłem tylko Tyskie, reszta Belgia, Niemcy, Włochy, Francja, Irlandia.
Podczas następnej wizytacji Warszawy nie omieszkam wstąpić.
Comment
-
-
Nie mają pszenicznego z kija, a reszta niewiele mnie interesuje. Widziałem jak leciał Żywiec. Stał nalewak KP (Tyskie i Lech) i zdje się Warka. Oczywiście wspominany Browar Północny też. Ale czy Północne było - nie wiem.
A przy okazji dokładny adres: Marszałkowska 55/73 wejście w bramie.
Comment
-
-
Suwałki powróciły!
Dziś po długiej podrórzy z Wrocławia wstąpiłem (jak zwykle) do Wędkarskiego. I co się okazało? Jak zapewniano wcześniej, wraz z początkiem roku akademickiego powróciło Piwo beczkowe z Suwałk!
Cena niestety nie spadła - 5zł, czyli tyle co i cała reszta beczkowa.
Zwiększył się także wybór polskich piw butelkowych, choć nie jest to jeszcze to, co kiedyś.
Niestety w Wędkarskim nie będzie już beczkowych piw z Jabłonowa, w tym lubianego bardzo przeze mnie BelfastaDick Laurent is dead.
Comment
-
-
żenada
Piwa z Suwałk według słów barmanki nie ma i nie będzie. Lokal na wyłączność posiada chyba Królewskie ( nowym wystroju). Zawsze było to miejsce spotkań nastolatków ale wczoraj to wymiękłem całkiem, średnia wieku 12-13 lat i całe to gówniarstwo popija sobie piwo z sokiem przez słomkę. Chyba nieprędko tam znowu zajrzę.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
slavoy napisał(a)
Przed wejściem stojak z napisem "ponad 50 rodzajów piw". I jest to prawda! Chodziaż większość z butli.
północne mocne po piątaku, ale tylko butelkowe.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment