Lokal chyba już nie funkcjonuje, dowiedziałem przy okazji oglądania materiałów o powstaniu nowego lokalu kultowego pana Romana z Przekąsek. Sprawdziłem na stronie Syrenki vel Pod Rurą,, 30 listopada mieli ostatnią imprezę i się pożegnali z bywalcami.
Wybrzeże Gdyńskie, Syrenka ("Pod Rurą") [zamknięte]
Collapse
X
-
Kuuuuuuuu co za świat, co za system, co za miasto. Wszystko co jest fajne to do zamknięcia, do likwidacji."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Szkoda wielka. Nie znam obecnych lanserskich knajp w Warszawce a ta była z tych które znałem. Wątpię ażeby którejkolwiek obecnie będącej na topie udało się poistnieć tyle co istniało Pod Rurami.
Wie ktoś co było powodem zamknięcia ? Chyba miała swój żelazny elektorat i raczej jakoś zarabiała.
Może to tylko zmiana ajenta/właściciela lub jakiś remont ? Wiem że remontowane jest nadbrzeże ale nie na odcinku na którym stała knajpa.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
To chyba ostatnia knajpa ze szlaku orlich gniazd. U Tereski było jednak najlepiej, ale Pod Rurą też się bywało. Wszystko co dobre się kończy
Co nam jeszcze oldskulowego zostało? Mariwa, Karczma na Srebrnej, Bar Na Luzie ... lista szybko się kurczy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziMoże to tylko zmiana ajenta/właściciela lub jakiś remont ? Wiem że remontowane jest nadbrzeże ale nie na odcinku na którym stała knajpa.
Może znajdzie się w nim miejsce na jakiś modny lokal.Ostatnia zmiana dokonana przez rohozecky; 2013-12-03, 20:52.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziOIDW w tym miejscu ma powstać nowy obiekt handlowy (dotychczasowy budynek do wyburzenia).
Może znajdzie się w nim miejsce na jakiś modny lokal.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
albo wędkarskiPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Comment