Polecam klub posko - czarnogórski MONTENEGRO przy Koszykowej (a właściwie w uliczce w bok od koszykowej, vis a vis ambasady czeskiej). Zywiec 6 zl i atrakcja jedyna chyba w calej Polsce: prawie cały czas leci oryginalna muzyka rockowa z Jugosławii. Poza tym jest tam fantastycznie dobre (i tanie) jedzenie.
Natolińska 3, Klub Polsko - Czarnogórski Montenegro
Collapse
X
-
Re: klub polsko - czarnogórski
lesioo napisal/a
prawie cały czas leci oryginalna muzyka rockowa z Jugosławii.
a poza tym to witaj na forumWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
-
-
Yugoton - więc chyba tak to byłoWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
A to co innego! Bo Jugoton, to była (jest?) wytwórnia podobna do Polskich Nagrań, która promowała i wydawała jugosłowiańskie zespoły rock n' rollowe, jak i big beatową papkę."Mam powody
Powstrzymywać się od wody.
Od wody mnie w brzuchu kole:
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
Ostatnio Jugoton kojarzy się dosyć jednoznacznie z jugosłowiańskim rockiem z lat osiemdziesiątych, a to za sprawą dwóch płyt ostatnio u nas wydanych : pierwszej z polskimi wersjami utworów (wykonawcy m. in. Kazik Staszewski, Paweł Kukiz, Kasia Nosowska, Olaf Deriglasoff, Tymon Tymański) oraz drugiej z oryginałami (tych oryginałów jest trochę więcej niż polskich odpowiedników).
Incjatorem i animatorem wydania tych płyt jest (żeby nie skłamać) znany dziennikarz muzyczny Grzegorz Brzozowicz (w razie czego Cordel mnie poprawi).
Ja osobiście mam wielki sentyment do tej muzyki i pewnie wybiorę się do MONTENEGRO.
Comment
-
-
Cezar, zakładamy Klub Miłośników Muzuki Jugosłowiańskiej?
--------------------------------------------
Co do poprawiania poprzedniego postu(skąd taki pomysł Cezar?), to nie znalazłem żadnego błędu! Bo rzeczywiście jak to nazwano "siłą sprawczą" był Brzozowicz"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
Byłoby miło, jednak teraz to chyba nie dojdzie do skutku, gdyż ma noga wędruje najprawdopodobniej do gipsu, a to przez niemiłego pana kierowcę autobusu 505, skurczybyk jeden wiedział, że biegnę do tego cholernego Jelcza i nawet nie przeprosił, jak przywaliłem mu w drzwi(zamknął mi prawie przed nosem, prawie bo zdążyłem mu się wciąć do połowy) po intensywnym biegu w glanach i parce na pięćsetkę!, ale może jak zaleczę!"Mam powody
Pijam tylko alkohole."
Jan Lemański
Comment
-
-
żebyście pogadali jeszcze na temat MonteNegro byłoby miło...- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
ART napisał
żebyście pogadali jeszcze na temat MonteNegro byłoby miło...
A kolega lesioo niech sobie posłucha płyty "JUGOTON w oryginale". Jest tam i Biały Guzik, i Elektryczny Orgazm.
I niech uważnie czyta wszystkie wypowiedzi.
Cordel, życzę jak najszybszego powrotu do pełnej sprawności fizycznej.
ART, sorry, już więcej nie będę.
Comment
-
Comment