A jakby jeszcze było Jugolskie piwo,to by było całkiem git.
Natolińska 3, Klub Polsko - Czarnogórski Montenegro
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
-
... i Bregovic w duecie z KravczykiemPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
co fakt Bregovica z Krawczykiem nie graja ale taka jest tez muzyka jugoslowianska tzn. tak zwana ludowa. Graja inne zespoly z Jugoslawii rock, folk a nawet rap i hip hop jugoslowianski byl. Piwa Jugoslowianskiego nie ma to fakt ale jak sami wiemy jak ciezko jest wstawic piwo z importu u nas w kraju do knajpy.
Comment
-
-
FCJP
Kiszot,
poniewaz nie każdy z Forum gibał w Sztumie na gumie i kopsał szluga dla pasera bo go paser sponiewiera oraz w chwili wolnej dziargał sobie na witkach PSM - to czy mógłbyś przetłumaczyć ten knajacki żargon na język polski?
"A jakby jeszcze było Jugolskie piwo,to by było całkiem git".
pzdr
Comment
-
-
Współczuję ci tego kiblowania.
Chyba nie chcesz mi powiedzieć,że forumowicze nie wiedzą co to znaczy git.Dobrze poszukać to i w słowniku by się znalazło.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
-
co chciałem powiedzieć?
Chciałem powiedzieć, że nie każdy z forumowiczów zna "grypserę" oraz, że nie każdy zna przedwojenny jidisz rodem ze szmulkowizny.
Chciałem również powiedzieć, że po polsku można również wyrażać swoje uczucia oraz określać nację w sposób nieobraźliwy dla innych.
Nie współczuj - nie "gibałem"
Comment
-
-
Dobra mea culpa przeca nie bydymy sie wadzićLast edited by kiszot; 2003-03-18, 12:13.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
Comment
-
Comment