Warszawa, ul. Emilii Plater 25
Restauracja z pubem oraz dwiema salami ( w tym jedna dla niepalących) urządzona w bardzo przyzwoitym guście, w tle przygrywa muzyka bałkańska, zarówno tradycyjna jak i współczesna. Serwują przede wszystkim potrawy kuchni serbskiej ale jak zauważylem w menu są również potrawy z innych krajów bałkańskich (jak znakomita sałatka bośniacka). Jestem zakochany w smakołykach kuchni serbskiej w której jest duzo cebuli, czosnku, jest ostra więc znalazłem miejsce do którego częściej będę zaglądać, obsługa jest bardo miła, sympatyczna i młoda . W menu piw niestety brak serbskich wyrobów (w innych alkoholach jest Rakija, którą polecam) ale są beczkowe Tychy i Żywiec (8 i 6 zł za 05. 0.3l) oraz kilka butelkowych (m.in zywiecki porterek który kosztowałem).
Polecam wszytskim, któzy pragną spróbować doskonałych balkańskich kulinariów. Zarówno cały lokal jak i menu wraz z cenami mozna obejrzeć na http://www.malaserbia.pl
Restauracja z pubem oraz dwiema salami ( w tym jedna dla niepalących) urządzona w bardzo przyzwoitym guście, w tle przygrywa muzyka bałkańska, zarówno tradycyjna jak i współczesna. Serwują przede wszystkim potrawy kuchni serbskiej ale jak zauważylem w menu są również potrawy z innych krajów bałkańskich (jak znakomita sałatka bośniacka). Jestem zakochany w smakołykach kuchni serbskiej w której jest duzo cebuli, czosnku, jest ostra więc znalazłem miejsce do którego częściej będę zaglądać, obsługa jest bardo miła, sympatyczna i młoda . W menu piw niestety brak serbskich wyrobów (w innych alkoholach jest Rakija, którą polecam) ale są beczkowe Tychy i Żywiec (8 i 6 zł za 05. 0.3l) oraz kilka butelkowych (m.in zywiecki porterek który kosztowałem).
Polecam wszytskim, któzy pragną spróbować doskonałych balkańskich kulinariów. Zarówno cały lokal jak i menu wraz z cenami mozna obejrzeć na http://www.malaserbia.pl