(przy kasach Dworca Warszawa Powiśle), Melyna Club [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Nowo zdefiniowane godziny otwarcia Melyny to 17-23 oprócz niedzieli ale sami wiecie że trzeba to traktować elastycznie Niestety znów brak Łomży i leję się jedynie przeciętnego Namysłowa.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Piecia
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.02
      • 3312

powiedziano mi ostatnio, że Łomża nie schodziła, więc pojawi się dopiero wraz z planowanym ogródkiem jak będzie więcej miejsca i więcej klientów.

Dodam też, że ceny wzrosły
      Koniec i bomba,
      Kto nie pije ten trąba !!!

Comment

• docent
        • 2002.10
        • 5205

W Melynie zostały zamontowane kamerki pod sufitem plus dodatkowe lampy jarzeniowe . Teraz już łatwiej wyłapywać element stukający się szkłem
        Zapach rumiankowy przywołujący na myśl skojarzenia higieniczne dość irytujący. Wpadnę ponownie chyba dopiero wtedy kiedy już będzie Łomża...
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• kosher
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2005.04
          • 2314

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
          Nowo zdefiniowane godziny otwarcia Melyny to 17-23 oprócz niedzieli ale sami wiecie że trzeba to traktować elastycznie
          rzeczywiście w niedzielę musi być zamknięte, bo w zeszłą pocałowałem klamkę
          na drzwiach nie było żadnej informacji o godzinach otwarcia, więc nawet nie byłem pewien czy bar nadal działa

Comment

• docent
            • 2002.10
            • 5205

Zlikwidowano przylegający do Melyny namiot, który i tak nawet w zimę był zamknięty. Niestety na odzyskanym miejscu ogródka póki co nie ma. Są za to dwa małe, urocze, czarne kociaki, skwapliwie dokarmiane przez właściciela Melyny.
            Z piwa nadal tylko lany Namysłów za 5 pln.

Comment

• p_stulka
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2006.07
              • 43

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
              Zlikwidowano przylegający do Melyny namiot, który i tak nawet w zimę był zamknięty. Niestety na odzyskanym miejscu ogródka póki co nie ma. [...]
              Z piwa nadal tylko lany Namysłów za 5 pln.
              stan na wczoraj tuż po 17-ej: lokal otwarty (a nie jest to regułą o tej porze), ogródka oficjalnie brak (i niewybredna uwaga właściciela względem osób, które przez otwarte na oścież drzwi prowadzące do byłego namiotu próbowały zasiąśc przy jednym z wystawionych tam stolików - "co za naród...", a już po kwadransie facet sam uznał ogródek na placu budowy za otwarty ), lana tylko Łomża (6PLN/0,5l; 10PLN/1l)
              "Rozkoszy rajskich nie chcę znać,
              ni wiedzieć, gdzie się kryją,
              tylko mnie Panie Boże wsadź,
              gdzie święci Rotmistrza piją."

Comment

• zythum
                • 2001.08
                • 8305

Coś w Was musi być złego? Ja nigdy nie miałem kłopotów w tym lokalu. Na ogródek ostatnio normalnie wyszliśmy z Pulasiem, właściciel sam z siebie przetarł nam stolik. Ma on swoje jazdy ale kto ich nie ma. Ja mimo wszystko wolę taki klimat niż fałszywe uśmiechy kelnerek w modnych pubach.
                To inaczej miało być, przyjaciele,
                To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                Królowie banków, fabryk, hut
                Tym mocni są, że każdy kradnie
                Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• docent
                  • 2002.10
                  • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika p_stulka Wyświetlenie odpowiedzi
                  lana tylko Łomża (6PLN/0,5l; 10PLN/1l)
                  Fajnie, że wróciła w końcu Łomża. Sprawdzę dziś jak kociaki podrosły

Comment

• Jurandofil
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    🍼
                    • 2007.10
                    • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum Wyświetlenie odpowiedzi
                    Coś w Was musi być złego? Ja nigdy nie miałem kłopotów w tym lokalu. Na ogródek ostatnio normalnie wyszliśmy z Pulasiem, właściciel sam z siebie przetarł nam stolik. Ma on swoje jazdy ale kto ich nie ma. Ja mimo wszystko wolę taki klimat niż fałszywe uśmiechy kelnerek w modnych pubach.
                    Przykro mi, ale nie mogę się zgodzić z takim podejściem!
                    Klimat w Melynie sprawnie tworzony przez właścicieli / obsługujących jest nie do przyjęcia.
                    "Zakaz stukania się szkłem barowym"
                    Powyższy napis widnieje na ścianie nad barem i śmieszy gości.
                    Wspominany już w tym wątku temat rezerwacji miejsc - rezerwacji fałszywej, bo kto zna to podejście, to siada przy stoliku z kartką zarezerwowane i kropka. Rezerwacja dotyczy wszystkich stolików...
                    Rozmowy z obsługującymi, mimo moich usilnych prób, nigdy nie przebiagały "całkowicie" przyjemnie.
                    Wszystko to składa się na problem, który skutecznie dystansuje mnie do tego miejsca.
                    A teraz, gdy już tylko koncernowa Łomża jest lana... i zadymione wnętrze bez oficjalnego ogródka...
                    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• docent
                      • 2002.10
                      • 5205

Nad barem wisi wyraźny napis: "Jesteś w Melynie, nie spodziewaj się tu miłej obsługi!", więc nie wiem po co ta cała dyskusja

Comment

• arcy
                        • 2002.07
                        • 7538

Ot kultura, uprzedzają.

Comment

• zythum
                          • 2001.08
                          • 8305

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedzi
                          Przykro mi, ale nie mogę się zgodzić z takim podejściem!
                          Klimat w Melynie sprawnie tworzony przez właścicieli / obsługujących jest nie do przyjęcia.
                          "Zakaz stukania się szkłem barowym"
                          Powyższy napis widnieje na ścianie nad barem i śmieszy gości.
                          Wspominany już w tym wątku temat rezerwacji miejsc - rezerwacji fałszywej, bo kto zna to podejście, to siada przy stoliku z kartką zarezerwowane i kropka. Rezerwacja dotyczy wszystkich stolików...
                          Rozmowy z obsługującymi, mimo moich usilnych prób, nigdy nie przebiagały "całkowicie" przyjemnie.
                          Wszystko to składa się na problem, który skutecznie dystansuje mnie do tego miejsca.
                          A teraz, gdy już tylko koncernowa Łomża jest lana... i zadymione wnętrze bez oficjalnego ogródka...
                          Przecież nikt Cię nie zmusza do chodzenia

Comment

• Jurandofil
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            🍼
                            • 2007.10
                            • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum Wyświetlenie odpowiedzi
                            Przecież nikt Cię nie zmusza do chodzenia
                            I przestałem
                            Ale uważam, że warto przestrzec innych. W szczególności tych, którzy wybierają się do Melyny po raz pierwszy.
                            Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                            Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• zythum
                              • 2001.08
                              • 8305

Mnóstwo osób tam chodzi bo lokal jest prawie zawsze pełny i jakoś nigdy nie widziałem aby ludzie mieli jakieś specjalne kłopoty. Rzeczywiście właściciel ostro reaguje na dwie sprawy - przynoszenie własnego alkoholu (trudno mu się dziwić) i stukanie kuflami (trudno taka jego wola choć ja wolałbym wprowadzenie kaucji za szkło po prostu).
                              Nie każdy musi padać ludziom pod nogi i całować ich pupy tylko dlatego, że są klientami.

Na pewno lepiej chodzić tu niż do Antykwariatu hehehehe

Comment

• abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10861

Jurandofil, bez urazy ale tak jak Zythum proponuje zmień na lokal na sztuczne piwo ze sztucznymi kelnerkami. Melyna to miły i symaptyczny lokal z dobrym piwem.
                                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
                                X