(przy kasach Dworca Warszawa Powiśle), Melyna Club [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jurandofil
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2007.10
    • 977

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
    Jurandofil, bez urazy ale tak jak Zythum proponuje zmień na lokal na sztuczne piwo ze sztucznymi kelnerkami. Melyna to miły i symaptyczny lokal z dobrym piwem.
    Ludzie! To jaki Wy macie punkt odniesienia?!?

Oczywiście, żebyśmy się dobrze zrozumieli, gdybym miał wybierać pomiędzy koncerniakową knajpą X w Warszawie, a Melyną, to wybór byłby jednoznaczny: Melyna (choć Namysłów musi wrócić, żeby taki wybór ułatwić).
    Wasze zdrowie
    Nie denerwujcie się, wszystko będzie dobrze!
    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

A kto tu się denerwuje
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Jurandofil
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        🍼
        • 2007.10
        • 977

Jurandofil, bez urazy ale tak jak Zythum proponuje zmień na lokal na sztuczne piwo ze sztucznymi kelnerkami.
        Jedno mnie jeszcze zastanawia. Dlaczego proponujesz mi wybranie się do takiego lokalu?
        Czy któryś konkretny masz na myśli?

Ja Ci nie proponuję, żebyś nie bywał w Melynie.
        Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
        Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• abernacka
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jurandofil Wyświetlenie odpowiedzi
          Jedno mnie jeszcze zastanawia. Dlaczego proponujesz mi wybranie się do takiego lokalu?
          (...)
          Jeżeli drażnią ciebie takie detale to jedynem lekarstwem pozostają jedynie takie lokale.
          Niestety nie jestem z Warszawy a więc nie pomogę tobie w wskazaniu "dobrego" lokalu. Wybacz.
          Last edited by abernacka; 2008-07-11, 15:50.
          Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• arcy
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.07
            • 7538

Jeżeli drażnią ciebie takie detale to jedynem lekarstwem pozostają jedynie takie lokale.
            Nieprawda. Poznański bar Metro wygląda jeszcze gorzej, ale właścicielka jest bardzo sympatyczna i chętnie gości u siebie prawdziwych piwoszy. Jak któryś poprosi, to i szklaneczkę na pamiątkę dostanie.

PS. Poznaniacy wiedzą, że pisząc powyższy tekst, i tak myślałem o golonce.

Comment

• JAckson
              🍼🍼
              • 2004.05
              • 6123

Byłem w tej knajpie ze dwa, może trzy razy i specjalnie mnie nie ciągnie do powrotu.
              Obsługa w stylu "zapłać i spadaj". Trzeba jednak przyznać że 'kerownik' ma swój styl i może o to chodzi.
              MM961
              4:-)

Comment

• Marusia
                Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                🍼🍼
                • 2001.02
                • 20221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson Wyświetlenie odpowiedzi
                Obsługa w stylu "zapłać i spadaj". Trzeba jednak przyznać że 'kerownik' ma swój styl i może o to chodzi.
                No, w końcu nazwa "Melyna" zobowiązuje
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• kosher
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.04
                  • 2315

Byłem tam wczoraj, kilka ław stoli na zewnątrz przy remontowanym dworcu. Barman uprzejmy, stukaliśmy się nawet ze znajomymi delikatnie szkłem bez konsekwencji. Jest tylko beczkowe Zamkowe (5zl./0,5l.).
                  Koło baru wisi ciekawa kartka informująca, że browar Namysłów zabronił rozlewania swojego piwa w inne szklanki niż swoje własne, a że nie dostarczył litrowych kufli sprzedaż piwa 1l. zostaje wstrzymana

Comment

• docent
                    • 2002.10
                    • 5205

Melyna przeszła mały remont. Wzdłuż sali zostało zainstalowane przepierzenie, na ławach ustawiono czerwone lampki tworzące "romantyczny" klimat Pod względem piwnym zmian nie ma. Koty podrosły i hasają po knajpie. W czasie mojej wizyty oszczędzono też wysłuchiwania radia wawa "tylko polska muzyka" na rzecz bodajże "Złotych przebojów". Niestety gdy zbierze się większa grupa ludzi stężenie dymu papierosowego staje się ekstremalne i pod tym względem niestety nic się nie zmieniło...
                    Last edited by docent; 2008-10-01, 07:53.
                    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• MakGajwer
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2008.11
                      • 4

Nie wiem czemu w tym temacie nie pojawiła się jeszcze ta informacja,ale ostatnio jak byłem w Melynie to zastałem drzwi bez pozbawione klamki i zero informacji o co biega.

Ja rozumiem,ze zamknięte na stałe,ale może ktoś wie co i jak? Były sytuacje kiedy lubiłem tam zajrzeć,a tu taka przykra niespodzianka

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MakGajwer Wyświetlenie odpowiedzi
                        Ja rozumiem,ze zamknięte na stałe,ale może ktoś wie co i jak? Były sytuacje kiedy lubiłem tam zajrzeć,a tu taka przykra niespodzianka
                        Ja przestałem tam chodzić gdy Namysłów stał się niewypijalny
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• darek99
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2002.04
                          • 2147

Nie wiem czemu w tym temacie nie pojawiła się jeszcze ta informacja,ale ostatnio jak byłem w Melynie to zastałem drzwi bez pozbawione klamki i zero informacji o co biega.
                          A to ciekawe, cały czas miałem wrażenie że ta buda jest zamykana snopkiem słomy
                          Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                          Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                          skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                          Epikur z Samos.

Comment

• MakGajwer
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2008.11
                            • 4

Ja nie doświadczyłem sytuacji kiedy Namysłów był niewypijalny,ale jak delikatnie zaznaczyłem,bywałem tam rzadko, prawdopodobnie ostatni raz tam byłem jak jeszcze dało się pić Namysłów.Ba wtedy mi nawet smakował

Słoma leżała tylko na podłodze

Comment

• slavoy
                              🥛🥛🥛
                              • 2001.10
                              • 5055

Słoma leżała tylko na podłodze
                              Słabo obserwowałeś. Widziałem tam parokrotnie, jak wystawała z butów barmanowi/właścicielowi
                              Dick Laurent is dead.

Comment

• docent
                                • 2002.10
                                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi
                                Słabo obserwowałeś. Widziałem tam parokrotnie, jak wystawała z butów barmanowi/właścicielowi
                                No to skucha. Właściciel miał zwyczaj paradować w gustownych japonkach

Comment

Przetwarzanie...
                                X