niema już Króla z beczki, zastąpił go Altenburger w tej samej cenie, czyli 4.5 zł na duże piwo.
(przy kasach Dworca Warszawa Powiśle), Melyna Club [zamknięte]
Collapse
X
-
Co to ten Altenburger?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Waw - trzeba zrobić rekonesans koniecznie.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
zythum napisał(a)
Waw - trzeba zrobić rekonesans koniecznie.
No chyba, że to miało być w gwarze warszawskiejbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
To było Waw, po prostu WawTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Zdecydowanie gwara warszawska .
Rekonesans obowiązkowy. W ramach pretekstu można skorzystać z jakże sprzyjającej okazji, że pewna osobistość obchodzi dziś urodziny...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
w niektóre dni nawet spory wybór piwa butelkowego w przystępnych cenach
toalety są dwie - jeden drewniany wychodek + jeden plastikowy toi-toi, co dla osób pragnących higieny lub zbyt trzeźwych może stanowić minus lokalu
niestety panowie za barem nie są znawcami piwa (barman, co nie lubi piwa!) i wcześnie kładą się spać... i tak już kole północy zaczynają oczkami łypać... a po 1.00 to już nie chcą piwa sprzedawać
ale ogólnie lany Ciechanów za 4zł, ciepło, sympatyczny wystrój i w miarę w centrumCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
kurczę, byłam tam dzisiaj przed 15.00 i chciałam piwa się napić, a tam zamknięte i jakimś nieszczęsnym płotkiem zagrodzone i jeszcze kubeł postawiony, żeby odstraszyć tych, którzy płot mimo wszystko sforsująCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Parę dni temu właściciel baru z uśmiechem na twarzy powiedział mi, że prawdopodobnie zrezygnuje z piw ciechanowskich lanych z beczki. Pozostawi tylko butelkę. Na pytanie skąd taka decyzja odpowiedział nie wchodząc w szczegóły, że współpraca z browarem Gambrynus nie układa się najlepiej.
Comment
-
-
Problemem jest to, że człowiek ten w nosie ma jakie piwo leje a browar nie jest wstanie zapewnić mu stołów, kufli, parasoli, itp. itd. Jak zwykle zwycięży chciwość. Powiem szczerze -dla mnie poza piwem i tak nie było to zbyt przyjazne miejsce na picie piwa. Z powodów różnych.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Kiedyś właściciel tego przybytku pzryznał mi się, że tak naprawdę to on za piwem nie przepada, może to też jest przyczyna, że mu jest wszytko jedno jakie piwo leje, byle tylko sie sprzedawało.
Mimo wszytko jeżeli Ciechanów zniknie z Powiśla to, przynajmniej dla mnie, będzie to spora strata - znikinie dobre piwo za przyzwojtą cenę w centrum Warszawy.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
Comment