Krakowskie Przedmieście 45, Siedem grzechów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Krakowskie Przedmieście 45, Siedem grzechów

krakowskie Przedmieście 45, tel. 826 47 70
    Lokal w stylu przedwojennych stołecznych restauracji. Piwnice w klimacie lat dwudziestych, o których przypominają fotografie i efektowne bibeloty, (moze niekoniecznie metalowy szyld wielkości ok 1m browaru Haselbacha/Namslau ) Z ciekawostek oryginalne zaświadczenie Piwowarów z 1902 o czyms tam (czytałem...ale wiecie, grzany król na miejscu zrobił swoje). Dwie sale - restauracyjna i "drinkowa" (a może było ich więcej??
    Dania tradycyjnej kuchni polskiej, atmosfera naprawdę niepowtarzalna.
    Z piwek pamietam Królewskie - 7 zł
    Kaiser - 9 zł
    Polecam, napewno nie jeden raz tam jeszcze zajrzę
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • e-prezes
    Lublin, Krakowskie Przedmieście 7, Browar Lublin
    e-prezes
    Lokal usytuowany przy deptaku miasta, z własnym ogródkiem na zewnątrz. W środku dość ciasna sala przy barze, a obok warzelnia równie ciasno wciśnięta przy wejściu oraz dwie sale na górnych piętrach dla zamkniętych imprez. Na barze 6 nalewaków, z czego tylko 4 podpięte: AIPA, american...
    2017-06-12, 10:22
  • forra6
    Bochnia, Krakowskie Przedmieście 19, Cold Lux 2 Supermarket
    forra6
    Duży osiedlowy market ogólnospożywczy. Poza standardowymi piwami od kilku tygodni pojawiają się ciekawsze nowości min. :

PERUN : Behemoth Sacrum, Behemoth Heretyk
    PINTA : Modern Drinking, Apetyt na Życie
    POŁCZYN (?) : Klasztorne : Szafarza, Przeora, Opata ; Benedyktyńskie...
    2016-04-06, 13:09
  • heckler
    Czechy, Šebířov-Vosná, Vosná 1, Pivovar Balík
    heckler
    Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
    Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...
    2025-02-05, 08:15
  • Prusak
    Wielka Brytania, Oxford, 121 Covered Market, The Market Tap by Tap Social
    Prusak
    Pub, a właściwie tap room w centrum Oksforodu, gdzie nie chciało się nam poszukiwać piwa w innych miejscach. Właściwie kanciapa z kilkoma stolikami w klimatycznym pasażu tagowym niedaleko głównego skrzyżowania miasta. Na kranach siedem piw z browaru patronackiego lokalu czyli Tap Social Movement....
    2024-08-29, 17:10
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...