Marszałkowska 34/50, Restauracja Indyjska Maharaja

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Marszałkowska 34/50, Restauracja Indyjska Maharaja

Marszałkowska 34/50, 022 621 13 92

umiejscowiona blisko pl. Konstytucji. Klimatyczna indyjska restauracja, z typowym wystrojem nadającym atmosferę miejsca co szczególnie podkreśla obsługa w indyjskich strojach.
    Jedzenia wbród, zarówno potrawy mięsne (najczęsciej z jagnięciny i kurczaka) jak i bardzo duży wybór potraw wegetariańskich.
    Dla amatorów ostrego jedzenia będzie to raj dla podniebiena, jednak trzeba przy zamówieniu zaznaczyć żeby było bardzo ostre bo kucharze dla polaków nie podają aż tak pikantnie jak w rzeczywistości potrawa powinna byc przyrządzona.
    Piwa - wybór kiepsciuńki, nie ma piwa beczkowego, tylko butelkowe, oczywiscie Kingfisher reklamowany jako indyjskie, w cenie 12 zł za but 0.33l. Za plus mozna uznać odp. na moje pytanie czy jest to oryginalny indyjski Kingfisher czy jest to piwo angielskie - usłyszałem, ze angielskie. Po zatym Miller, oraz żywiec i EB w but. 0.33l w cenie 7 lub 8 zł (nie pamiętam już dokładnie).
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
    Browary restauracyjne w Polsce
    Alkoneser
    Cześć,
    mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
    2024-08-05, 11:26
  • pebejot
    Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
    pebejot
    Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
    Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
    Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
    2025-01-04, 11:17
  • ART
    Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
    ART
    Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
    2024-03-24, 13:22
  • pebejot
    Radomsko, Metalurgii 7, Metalurgia Restauracja&Browar
    pebejot
    Radomsko w 2022 roku zaczęło figurować na piwnej mapie Polski.
    Na terenie dawnych zakładów Metalurgii powstało centrum handlowe, a w nim browar restauracyjny o nazwie Metalurgia.
    Lokalizacja Metalurgii jest bardzo korzystna dla przyjezdnych, odległość od dworca kolejowego to niecałe...
    2022-11-05, 06:28
  • kosher
    Mielnik, Brzeska 118, Restauracja Nowa Wczasowa
    kosher
    Jedyna czynna knajpa w Mielniku poza okresem wakacyjnym. Byłem przejazdem w pierwszej połowie czerwca.
    Restauracja która trąci w wystroju PRLem. Wziąłem ziemniaki+schabowy nadziewany pieczarkami i serem+surówka. Mocna klasyka, na tłusto i bez przybrania, ale nawet smacznie. Sympatyczna...
    2022-07-19, 15:04
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...