Miodowa 3, Irish Pub

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Warzywo
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼🍼
    • 2016.08
    • 955

Chyba ostatni bastion Warszawy lat 90 (w okolicy jeszcze Baryłka trzyma klimat) (Marcinek, czy lokale na Starym Mieście straciły już ten sznycik i są typowymi lokalami dla turystów). Tu na szczęście nikt nie wpada na pomysł odrestaurowania lokalu więc mamy tu poczucie, że jesteśmy w piwiarni która nie jest chwilową modą. Bardzo lubię ta patynę, to drewno, ten półmrok.
    Poprawiła się tez oferta piwna ponieważ można wypić też żywcową APĘ (13 zł) i Porter (14 zł). Porter sporo droższy od tego w Panie Michale ale po prostu znakomity, był cudownie aksamitny, delikatnie palony. Dawno nie piłem tak dobrego "bałtyka".
    Szykują się dwa dni zabawy z piwem i muzyką na Świętego Patryka i spędzenie go tutaj będzie chyba najlepszą opcją.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Warzywo; 2018-03-13, 10:50.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Belgia, Leuven, Borstelsstraat 20, Brouwerij De Coureur
      dadek
      Kolejne dwa browary jakie zamierzaliśmy odwiedzić w Brukseli olały piwoszy i wywiesiły na drzwiach kartki o treści "w sierpniu jesteśmy na wakacjach, zapraszamy we wrześniu". Dlatego postanowiliśmy przejechać się do przepięknego miasteczka Leuven odległego od Brukseli o 20...
      2024-10-17, 01:22
    • dadek
      Großköllnbach, Dachinger Straße 27, Privatbrauerei Egerer
      dadek
      Wielu na pewno znany piwowar Tomek "Bigos" Biegański, pracujący wcześniej w gdańskiej Brovarni a potem w Nowym Browarze we Wrzeszczu, pół roku temu podjął pracę głównego piwowara w browarze Egerer w Dolnej Bawarii. Nie jest codziennością by w tak tradycyjnie piwnym kraju cudzoziemiec...
      2023-12-05, 01:56
    • e-prezes
      Fortuna, Komes Strong Blonde
      e-prezes
      Nie bez szczypty złośliwości mówi się, że "belgia" (czytaj. belgijskie piwa) jest nudna. Jednym z pierwszych piw belgijskich, które w dawnych czasach wypiłem i całkowicie nie zrobiło na mnie wrażenia to był Duvel. Piwo w takim samym stylu jak to, które opisuję. Kupiłem (albo...
      2023-10-01, 17:32
    • kaczka116
      Turek, Zielone
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2020-04-12, 09:47
    • ART
      Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
      ART
      Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
      2024-10-12, 21:15
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...