Te 10 procent za obsługę - przynajmniej jak my byliśmy - to owszem, było wyszczególnione w rachunku, ale suma się zgadzała z tą z Menu - więc to jest tylko wyszczególnienie na co idzie 10 procent z cen podanych w karcie. Tak przynajmniej było w naszym przypadku.
Żurawia 20, Hubertus & Elio
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
-
-
iron napisał(a)
Te 10 procent za obsługę - przynajmniej jak my byliśmy - to owszem, było wyszczególnione w rachunku, ale suma się zgadzała z tą z Menu - więc to jest tylko wyszczególnienie na co idzie 10 procent z cen podanych w karcie. Tak przynajmniej było w naszym przypadku.pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
A jeśli chodzi o "gramaturę" to popieram - należy im się żółta kartka.
Jeśli chodzi o te 10 procent, to podejrzewam, że jest tak w większości knajp, tylko nie wszystkie piszą to na rachunku. Jeśli rachunek zgadza się z cenami w Menu - dla mnie nie ma problemu. Poza tym te 10 procent na obsługę to wg mnie nie jest napiwek, tylko wyszczególnienie kwoty jaka z ceny w cenniku jest przeznaczona na opłacenie ludzi przy zamówieniu pracujących - ale oczywiście mogę się mylić.
Tak na marginesie - w pizzeri w Janowie też dostaliśmy rachunek z wyszczególnioną obsługą, ale wartość rachunku była taka jak wynikało z Menu - więc nie jest to odosobniony przypadek.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
no i jeszcze panu 1 zł za powieszenie kurtki trzeba dać, więc coby zamortyzować koszta pośrednie, warto jednak posiedzieć dłużej (pod warunkiem, że jest piwo...), bo jak Zythum rzekł żarło całkiem całkiem i nawet cyborg najeść się możeCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Comment