Żurawia 20, Hubertus & Elio

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iron
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🍼🍼
    • 2002.08
    • 6765

Te 10 procent za obsługę - przynajmniej jak my byliśmy - to owszem, było wyszczególnione w rachunku, ale suma się zgadzała z tą z Menu - więc to jest tylko wyszczególnienie na co idzie 10 procent z cen podanych w karcie. Tak przynajmniej było w naszym przypadku.
    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
    Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• pulas
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2001.08
      • 965

iron napisał(a)
      Te 10 procent za obsługę - przynajmniej jak my byliśmy - to owszem, było wyszczególnione w rachunku, ale suma się zgadzała z tą z Menu - więc to jest tylko wyszczególnienie na co idzie 10 procent z cen podanych w karcie. Tak przynajmniej było w naszym przypadku.
      Masz rację, ale to wkurza, że nie mogę sam zadecydować czy mam ochotę dać napiwek czy nie. Jak napisał Zythum, zamiast 625ml miodu w garncu dostaliśmy jakieś 500ml, więc nie bardzo mieliśmy ochotę dawać napiwek...
      pułaś
      ---------------------------------
      "(...)W kącikach flechtów wieczór już
      Lśni jak porzeczka krwawa
      Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
      I między bajki wkładam"

Comment

• iron
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2002.08
        • 6765

A jeśli chodzi o "gramaturę" to popieram - należy im się żółta kartka.

Jeśli chodzi o te 10 procent, to podejrzewam, że jest tak w większości knajp, tylko nie wszystkie piszą to na rachunku. Jeśli rachunek zgadza się z cenami w Menu - dla mnie nie ma problemu. Poza tym te 10 procent na obsługę to wg mnie nie jest napiwek, tylko wyszczególnienie kwoty jaka z ceny w cenniku jest przeznaczona na opłacenie ludzi przy zamówieniu pracujących - ale oczywiście mogę się mylić.

Tak na marginesie - w pizzeri w Janowie też dostaliśmy rachunek z wyszczególnioną obsługą, ale wartość rachunku była taka jak wynikało z Menu - więc nie jest to odosobniony przypadek.
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• cyborg_marcel
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 3467

no i jeszcze panu 1 zł za powieszenie kurtki trzeba dać, więc coby zamortyzować koszta pośrednie, warto jednak posiedzieć dłużej (pod warunkiem, że jest piwo...), bo jak Zythum rzekł żarło całkiem całkiem i nawet cyborg najeść się może
          Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...

Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.

Comment

• Oskarx
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2004.02
            • 248

Jurand w Hubertusie jest bezbłędny po smaku wnoszę ,że niepasteryzowany. W litrowym kuflu kosztuje tylko 9 zł.

Comment

• Oskarx
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2004.02
              • 248

Koniec Juranda!!

Niestety.
              Właściel przeszedł na Tyskie. Podobno browar Jurand został przez kogoś podkupiony i dlatego z niego zrezygnowali. Staropramena też nie ma.
              Byłem w środę o 20.00 i były puchy.Ciekawe czy z powodu piwa
              Last edited by Oskarx; 2005-10-27, 14:17.

Comment

Przetwarzanie...
              X