Karczma nazywa się "Łomża". Znajduje się na ul. Grójeckiej, przy Hali Banacha. Oferuje lane piwo z Łomży, niestety w plastikowych kubkach., w cenie 5zł/pół litra; 4 zł/0,4 litra. Niestety godziny zamknięcia, raczej dostosowane są do osób, które z pracy wychodzą o 16:00. W dni powszednie zamykają o 18:00, a w soboty o 14:00.
Grójecka, Karczma Łomża [zamknięte]
Collapse
X
-
Byłem tam ostatnio po dłuższej przerwie na kilku piwkach i oto moje spostrzeżenia.
Przede wszystkim dobra wiadomość - piwo podają w firmowych szklankach łomży, cena 5 PLN. A teraz gorsze wiadomości - łomża w tym lokalu niestety nie jest tak dobra, jak w innych knajpach które znam. Wydawała mi się jakaś rozwodniona, jakby nie łomża. No ale beczki i kapsle są z Łomży (sprawdziłem).
Klientela to przeważnie klienci (bądź sprzedawcy) okolicznego bazarku i hali. Co zaś do godzin otwarcia to wychodziłem z tej knajpy sporo po 18 i nikt mnie nie wyganiał...
Biorąc pod uwagę fakt, że w okolicy nie ma zbyt wielu ciekawych knajp, Karczma wydaje się być niezgorszym miejscem do wypicia piwka, jednak do posiedzenia w towarzystwie polecałbym inne lokale.pułaś
---------------------------------
"(...)W kącikach flechtów wieczór już
Lśni jak porzeczka krwawa
Ukradkiem z rdzy wycieram nóż
I między bajki wkładam"
Comment
-
-
Godziny pracy lokalu nie zostały zmienione czyli o 18 mówimy do widzenia. Ceny też za dużo nie urosły: 0,3-3,5 pln/ 0,4-4,5 pln/0,5-5,5 pln. Łomża z beki całkiem niezła a w taką duchotę jak dziś wręcz zbawienna.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Myślę, że lokal ten zasługuje na parę ciepłych słów tym bardziej, że prawdopodobnie za parę miesięcy podzieli los Hali Banacha, której jest przybudówką.
Wg stanu na dziś - nieustająco jest tam Łomża po 5,50 zł za 0,5 l, dość przyzwoita - jak na Warszawę to już dużo. Do tego dania garmażeryjne "z torebki" typu jakieś pierogi, fasolka itp.
Duży plus dla lokalu to "normalny" - niefrajerski i bezpretensjonalny wystrój zwyczajnego baru, bez silenia się na oryginalność. Drugi plus - brak piwa butelkowego.
Minusem są godziny otwarcia (w tygodniu 11-17, w lecie czasem godzinę dłużej), tyle że są one dostosowane do czasu pracy bazarku, z którego w zdecydowanej większości pochodzi klientela.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Byłem ostatnio obok i myślałem, że lokal przestał istnieć bo był zamknięty na cztery spusty a tu proszę. Szkoda, że nigdy go nie odwiedzę bo żeby to zrobić musiałbym się zwolnić z roboty albo specjalnie wstać rano w sobotę.Ostatnia zmiana dokonana przez Komar_Pafnucy; 2011-04-29, 12:18.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Karczma Łomża zakończyła swój żywot. Konstrukcja budynku jest właśnie deomontowana, prawdopodobnie w związku z oczekiwaną rozbiórką całych hal Banacha, likwidacją bazarku i budową nowego , wytwornego i europejskiego - cóż ja piszę - światowego obiektu mieszkalno -handlowego , w którym na takie ekscesy jak zwyczajna budka z piwem nie może być przecież miejsca.
Karczma Łomża jaka była, taka była. Ale zawsze można tam było wpaść i pocieszyć się ginącymi klimatami.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
Comment