Drewniana budka oraz trochę stołów (parasole Broka), przy samym brudnym i obrzydliwym wejściu/wyjściu, na WKD Warszawa Śródmieście. Ale za to chyba jedyne rozsądne miejsce w Centrum na piwo. Bo leją tam piwo, a nie Tyskie czy Żywca i to jak na Warszawę w rewelacyjnych cenach. Całkiem dobry Herman Muller (pewnie ze Strzelca) za 3,50 (0,5 litra) oraz też dobry Brok (pewnie z Koszalina) za 4,00 PLN (O,5 litra). I jeszcze jedna zaleta - Mullera leją w kufle, co jest już niestety niezbyt częste.
WKD Warszawa Śródmieście, U Ani
Collapse
X
-
WKD Warszawa Śródmieście, U Ani
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
Chciałem w końcu wpaść i posmakować beczkowego Broka w wawie ale totalna łupanka muzyczna dobiegająca zza ścian namiotu skutecznie wybiła mi z głowy wizytę w tym przybytku. Może 'inną razą'...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Wczoraj zawitałem. Brok za czwórkę podawany w szkle. Zdecydowanie wolę wersję butelkową bo beka jest nijaka. Na ścianie flaga narodowa + szalik legii i już wiadomo jakiego typu gromadzi się tu publiczność. Swoją drogą było tu mnóstwo ludzi w sobotni wieczór. Ciekawostką są akcenty wędkarskie przywołujące wspomnienie dawnego 'Big fisha'. Generalnie lokal będę odwiedzał w ostateczności...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Herman Muller smakował mi bardziej niż Brok. I tylko ta rąbanka... jakby mieć czołgowe hełmofony z radiem (aby móc rozmawiać), to klimacik byłby niezły.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
Klimat tworzą przede wszystkim ludzie. A sądzę że dla bywalców 'Chaty u Ani' marka podawanego piwa jest ostatnią rzeczą jaka ich interesuje.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Chata rozebrana. Ostatnimi czasy rzeczywiście ciekło już barmankom na głowę...Gorzej że w to miejsce stawiany jest namiot Królewskiego. Chyba tylko naiwni mogą sądzić że nadal dostępny będzie beczkowy BrokPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentChata rozebrana. Ostatnimi czasy rzeczywiście ciekło już barmankom na głowę...Gorzej że w to miejsce stawiany jest namiot Królewskiego. Chyba tylko naiwni mogą sądzić że nadal dostępny będzie beczkowy Brok
Kurka, gdzie ja teraz będę czekac na pociąg?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Kurka, gdzie ja teraz będę czekac na pociąg?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
Kurka, gdzie ja teraz będę czekac na pociąg?
Wszytskie fajne "budy"w Polsce, noszace ciekawe nazwy, znikaja. Zaczelo sie od Joli...Last edited by naczelnik; 2007-03-01, 12:44.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
Comment