Na ul. Żurawiej w knajpie Antykwariat leją z beczki dwa rodzaje piwa z Lwówka Śląskiego - jasne i ciemne.
Żurawia 42, Antykwariat
Collapse
X
-
Odp: Lwówek w Antykwariacie
sodom napisał(a)
Na ul. Żurawiej w knajpie Antykwariat leją z beczki dwa rodzaje piwa z Lwówka Śląskiego - jasne i ciemne.
Comment
-
-
Cenna informacja i za to dziękuję ale wypadałoby chociaż podać po której stronie Żurawiej. Nie jest to krótka ulica, a przede wszystkim podzielona Marszałkowską.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Kiedyś chodziłem tam na kawę - bardzo sympatyczna knajpka w autentycznym antykwariacie. Właściciel mówił, że zaczął prowadzić kawiarnię by utrzymać antykwariat, a przy okazji może sprzedać parę książek więcej.
Piwo mieli, ale jakieś marne. Zresztą chowali je głęboko i nie pokazywali w karcie - ponoć nie chcieli zrobić z tego pospolitego pubu.
Nie wiem czy z tych pięknych idei oraz rewelacyjnego klimatu jeszcze coś pozostało...browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]
Comment
-
-
-
HURRRAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Lwówek w Warszawie!!!!!!!!!
Oczywiście, trzeba się wybrać. Ale pierwszy możliwy termin to dopiero poniedziałek...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Ja przed urlopem mam tyle pracy, że raczej nie wyrobię po prostu. A sobotę jest ognisko. Stąd takie spokojne przyjęcie.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
W piątek byłem i piłem po raz pierwszy Lwówka z beczki.
Co tu dużo gadać - dla mnie bomba
W Książecym z beczki czuć jakby miód - pycha.
Mocne jest dobre ale dla mnie osobiście za mocne.
Bardzo ładne kufle z nadrukiem całej kolekcji medali przyznanych Lwówkowi. Barman za chorerę nie chciał sprzedać kufla. Wafli brak.
Obsługa drętwa , klientela cicha, spokojna, grzeczna prawie szepcząca (czytaj drętwa). Ale trzeba przyznać, że jest to klimatyczne miejsce jak na Warszawę. Sporo ciekawych starych książek.
Obawiam się niestety, że nie jest to miejsce na najazd forumowiczów.
Cena piwa 6 zł
Można kupić piwo w dzbanie.
Z jedzenia raczej ciastka.Oskar
Comment
-
-
Gdyby ktoś jeszcze mógł mnie uświadomić, do której jest czynny ten przybytek rozkoszy, to byłbym wdzięczny.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Oskarx napisał(a)
Bardzo ładne kufle z nadrukiem całej kolekcji medali przyznanych Lwówkowi.
Comment
-
Comment