Żurawia 42, Antykwariat

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Twilight_Alehouse
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2004.06
    • 6310

Po piątkowej wizycie w Antykwariacie wiem, że z repertuaru wylatuje farskie - zostaje w wersji butelkowej.
    Przy okazji byłem świadkiem dość symptomtycznej scenki. Do Antykwariatu weszła para i zapytała się barmana jakie jest piwo. Ten zaczął opowiadać o Lwówku i Ciechanie. Jak skończył, dziewczyna spytała: "A Żywiec, Lech?". Nie wytrzymałem i parsknąłem śmiechem. Nie wiem czy usłyszała, ale jeśli tak, to nie dała po sobie poznać. Pomimo braku Żywca i Lecha, coś jednak zamówili.

Comment

• grzech
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.04
      • 4592

Lwówka nie ma i nie będzie. Z beczkowych były: Wyborne z Ciechanowa, Jurand i Heban. Wyborne było wyborne. Heban lepszy niż z butelki (piękna piana), choć jak dla mnie zbyt wytrawny.
      Także byłem świadkiem podobnej scenki z parką. Chłopak przeglądał kartę i stwierdził z rozbrajającą szczerością, iż tych piw nie zna. Po krótkim wykładzie właściciela zamówili Juranda i stwierdzili, że dobry.

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

O! A w jakich cenach?

Comment

• grzech
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.04
          • 4592

Tak za bardzo nie pamiętam, ale chyba duże 8zł, małe 5 zł.

Comment

• zythum
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.08
            • 8305

Wiesz grzechu może dlaczego już nie będzie Lwówka?
            To inaczej miało być, przyjaciele,
            To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
            Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
            Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
            Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
            Królowie banków, fabryk, hut
            Tym mocni są, że każdy kradnie
            Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• grzech
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2001.04
              • 4592

Pan zza baru powiedział, że był jedynym odbiorcą piwa z tego browaru w naszje pięknej stolicy. A, że klientela jakoś tego faktu nie doceniała, browar wycofał się z tego układu. Wożenie paru beczek na dystansie ponad pięciuset kilometrów uznał za mało opłacalne. Po drodze do toalety zauważyłem ze zgrozą, iż większość osób w kawiarni to młode kobiety. Trudno w tej grupie o znalezienie chętnych do piwnych eksperymentów, czy tymbardziej posiadówek, któym towarzyszy wypicie kilku piw.

Comment

• Mistrzu
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2003.08
                • 750

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzech
                ...Po drodze do toalety zauważyłem ze zgrozą, iż większość osób w kawiarni to młode kobiety. Trudno w tej grupie o znalezienie chętnych do piwnych eksperymentów, czy tymbardziej posiadówek, któym towarzyszy wypicie kilku piw.
                Kiedyś właściciel tego przybytku wyjaśnił mi, że targetem jego knajpy są właśnie kobiety pijące kawę i jedzące ciasta, a nie męskie pijackie gęby ('pijackie gęby' - to sam dodałem )

Comment

• grzech
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2001.04
                  • 4592

Też sobie pomyślałem, że tworząc taki właśnie lokal strzelił sobie swojaka. Klimatyczna, lekko może nawet snobistyczna kawiarnia nie jest dobrym miejscem na piwne wypady. Choć ja tam się czułem dobrze.

Comment

• żąleną
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2002.01
                    • 13239

Mnie też odpowiada tamtejsza atmosfera. A gdy jest komplet, w środku jest normalny knajpiany harmider.

Piwa są niestety przemrożone, ale parę minut grzania szklanki w rękach poprawia sprawę. Ceny jednak zbyt wysokie, częstym gościem tam nie będę.

Comment

• grzeber
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.05
                      • 2892

Klimat jest fajny, ale często brakuje miejsc.

Ceny:
                      - duży Heban 8 PLN
                      - duży Ciechan 7 PLN
                      innych nie znam .
                      pozdrawiam
                      www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• jerzy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2001.10
                        • 4707

Litr Ciechana za 7 złotych? Super cena!
                        browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]

Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]

Comment

• zythum
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2001.08
                          • 8305

duży tam oznacza pół litra
                          To inaczej miało być, przyjaciele,
                          To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                          Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                          Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                          Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
                          Królowie banków, fabryk, hut
                          Tym mocni są, że każdy kradnie
                          Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• grzeber
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 2892

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
                            Klimat jest fajny, ale często brakuje miejsc.

Ceny:
                            - duży Heban 8 PLN
                            - duży Ciechan 7 PLN
                            innych nie znam .
                            Ciechana ani Hebana już nie ma .

Barman/właściciel mówił "Ciechana to my już od dawna nie mamy", a z Hebanem "Browar nie leje do KEGów bo utracił płynność finansową". Na ile to są sprawdzone informacje to nie wiem. W każdym razie gość ma świadomość, że rynkiem w Polsce rządzą koncerny i bardzo nad tym ubolewa, ale jak sam mowi tak decyduje klient.

Obecnie jest lany Budweiser (z Czech) za 8 PLN.
                            pozdrawiam
                            www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej

Comment

• Oskarx
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2004.02
                              • 248

CHAMSTWO W ANTYKWARIACIE

Mam złe wieści z tego lokalu.
                              Nie raz tam przychodziłem na dobre piwo, lokal ma ciekawy klimat, muzyka również dobra. Z tego względu ja i moi znajomi przymykaliśmy oko na właściciela, który był całkowiecie antytowarzyski delikatnie mówiąc.

Wczoraj sytuacja poszła o wiele za daleko. Przyszliśmy przed zamknięciem ja, moja dziewczyna i koleżanka. Bardzo chcieliśmy się napić lanego zimnego Budwaizera w tę ciepłą noc. W środku urzędował już tylko właściciel (niestety). Powiedział, że nie ma mowy o piwie bo za dokładnie 8 min zamyka. Z usmiechem na twarzy poprosiliśmy przynajmniej o 1 piwko. Mówi, że nie dam rady jednego wypić w 8 min. Więc mówimy, że w trójkę damy rade spokojnie. On, że nie damy rady i koniec, a tak w ogóle to w Londynie w pubie to są takie zasady, że...
                              Raczej nie byliśmy ani w pubie, ani w Londynie. Tego było już za wiele, moja dziewczyna w końcu powiedziała mu , że zawsze był nieprzyjemny dla klientów i że prędzej czy później mu ta knajpa padnie.
                              W tym momencie wypalił już na ty, "to tu więcej nie przychodź". My na to, że na pewno nie. Właściciel:"no to spadaj"!
                              I w tym momencie poleciało z ust właściciela- buraka słowo - "sp......laj"
                              Tego było już za wiele - nie pozostaliśmy mu dłużni. Jeszcze wyleciał z knajpy i rzucał mięsem. A to mi antykwariat!

Jego kelner młody chłopak, zawsze był bardzo miły. Raz zwierzył mi się, że jak się właściciel nie napije to jest nie do życia.
                              Po mojemu to psychol, wiecznie niezadowolony z życia, który może po kryjomu męczy jakieś małe zwierzątka. ( Może jakiś były UB-ek)
                              Byłem w wielu knajpach i w całej Polsce i wielu innych krajach i coś takiego mnie nie spotkało ze strony właściciela knajpy
                              Moja noga tam więcej nie postanie.

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23985

moim zdaniem powinniście byli uszanować jego wolę bez zbędnej dyskusji i przyjąć do wiadomości że nie sprzeda Wam już piwa tuż przed zamknięciem lokalu.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X