dzisiaj w centrum stolycy czarne plakaty z białymi literami "fetish party, bar manekin, wstęp tylko 4zł, erotic show itd itp" może kiedyś forumowe spotkanko uskutecznić (w ramach tych wszystkich gov.pl, których koncepcje zostały wypowiedziane w Żywcu)?
Rondo ONZ, Bar Manekin (zamknięte)
Collapse
X
-
Musimy tam być. NORMALNOŚĆTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Beczkowy Konstancin???To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Chyba ubyło nam kolejne miejsce, gdzie można sie napić piwa . Przechodziłem dzisiaj przez Rondo ONZ i zobaczyłem, że Manekinie wisi kartka "Zamknięte". Z witryn zniknęły neony Łożmy a wnętrze wygląda jak pobojowisko. Mam nadzieję, że to tylko remont a nie koniec lokaluPiwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Potiwerdzam - dzisiaj w ramach depresji poszedłem do kina, a po kinie do Manekina i ......musiałem piwo zakupić w sklepie.To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Szkoda, parę razy przechodziłem obok i jakoś nie udało mi się nigdy do środka trafić
Comment
-
-
Dziś miałem okazję kupić 6 szt szklanek Łomży a'la Weizen od byłego właściciela Manekina. Nie wnikalem zbytnio w przyczynę dlaczego bar ten został zamkniety ale owy Pan powiedzial że to wszystko z powodu tego iż burzą kamienicę w której się znajdował. Prawdopodobnie niebawem znów bedziemy się widzieli więc dowiem się czegoś więcej.Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu
Comment
-
-
Szkoda ze odeszla kolejna knajpa a szkoda wielka ze niebawem zniknie kolejna przedwojenna kamienica z centrum miasta ktore i tak juz prawie nie ma przedwojennej zabudowy Dla niezorientowanych przypomne ze przed barem Manekin istniala tu knajpa a wlasciwie bar o nazwie Rondo. Na szklanej witrynie tegoz lokalu wymalowane byly niebieskie znaki drogowe oznaczajace wlasnie rondo - wygladalo to naprawde ekstra i roznie mozna bylo sobie tlumaczyc znaczenie tychze znakow Ehhh... bylo , minelo Kamienica juz od lat byla doprowadzona do ruiny...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
Comment