Marszałkowska 99/101, Pub Ferment [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

Marszałkowska 99/101, Pub Ferment [zamknięte]

ul. Marszałkowska 99/101, piwnica Cepelii vis a vis Rotundy

Dziś w drodze do pracy otrzymałem folder reklamowy o nowootwartym pubie w którym jeszcze nie byłem ale że jest ode z pracy mnie rzut beretem to może kiedyś tam zawitam choć "repertuar" piwny nie jest zbyt zachęcający ale może się rozkręcą i zaczną również sprzedawać porterka. Wtedy czemu nie.
    W piątki i soboty nażywo są koncerty, nie wiem jakie
    piwa:
    zywiec 0.5l 7 zł, 0.33l 5,50zł, dzban 2l 27zł
    heineken 0.5l 8zł, 0.33l 6zł, dzban 2l 31l

Wybór jedzenia dość spory ale z ciekawszych rzeczy jakie wyczytałem w menu to smalec , kamionka dla 4 osób za 7 zł, golonka zapiekana w piwie za 33 zł.
    Uwagę moją też zwróciła sałatka o nazwie "zajebista"

C
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • zAjkA
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.12
    • 1089

Ogólnie całość jak dla mnie lipa. Dymu co nie miara, nie da się oddychać, strasznie głośno a jak zacznie grać kapela nie da się rozmawiać, a o kiblach już nie wspomnę. Jedyny + to lany porter z Żywca za 8zł. Pierwszy raz spotykam w stolicy lanego portera.
    Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Od 4 lat niezmiennie żywiecki porter z beczki w cenie 8 zł za 0.5l.
      Należy zwracać uwagę gdyż nie dolewają do kreski.
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• abelincoln
        Porucznik Browarny Tester
        🥛🥛🥛
        • 2010.01
        • 295

Niezmienności już tylko częściowa - lany porter jest za 8,5 zł. Ale poza tym stałe elementy:

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zAjkA Wyświetlenie odpowiedzi
        [...]strasznie głośno a jak zacznie grać kapela nie da się rozmawiać, a o kiblach już nie wspomnę.
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
        Należy zwracać uwagę gdyż nie dolewają do kreski.

Comment

Przetwarzanie...
        X