Byłam w sobotę - piwo pszeniczne spadło na jakości, ewidentnie rozwodnione...smakowało jak woda gazowana z posmakiem piwnym...coś paskudnego!
Królewska 1, Bierhalle (d. BrowArmia Królewska)
Collapse
X
-
-
Zwiedzając W-wę, zaszliśmy z rodzinką na obiad do Browarmii. Trafiliśmy na promocje cenowe - 2 potrawa oraz 2 piwo gratis. Jedzonko apetycznie podane i pyszne ... a pils - mniam - najpyszniejsze piwo, jakie miałem możliwość spożyć w swoim życiu (kupiłem więc też na wynos w ładnej, firmowej butelce). Do tego uzupełniłem znacznie swoją kolekcję szkła. Obsługa miła, ale niestety głównie zajęta sobą.
Na pewno, przy następnej okazji wstąpie na kolejne pilsy!"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"Comment
-
Oj, to bardzo współczujęComment
-
Comment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Last edited by ART; 2010-11-19, 10:34.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
...Uważam, iż przyjemniej przy browarze snuć rozważania o jego barwie, pianie, zapachu, wysyceniu, a przede wszystkim smaku, ,
niż krytykować podniebienia bliźnich"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
-
Abstrahując już od walorów smakowych tego właśnie pilsa, na świecie warzy się tyle różnych gatunków, że niewielki sens ma stawianie jednego piwa na piedestale. To jak porównywanie samochodu terenowego z wyścigowym - trudno o wspólny mianownik oprócz tego, że oba mają silnik i koła.Last edited by żąleną; 2010-11-19, 12:15.Comment
-
... właśnie: Subaru Forester to moje marzenie - każdy ma prawo do jak najbardziej subiektywnych ocen własnych zmysłów
...i może tyle z wątku, który zaczął odbiegać od tematu: Królewska 1, BrowArmia Królewska
...a więc: chętnie wrócę do tego browaru, by skosztować ich pilsa, a tymczasem będę degustował inne pyszne jasne piwa"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
-
Dla Twej wiedzy - piłeś właściwie pilsa z Jabłonowa, chyba że coś się zmieniło. Ale w browarze Ci tego nie powiedzą.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Jeśli faktycznie tak jest - to SKANDAL
Poszukam w mojej okolicy Pilsenera Jabłonowa"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
wprowadzanie konsumenta w błąd
...chyba, że w butelce Jabłonowskiego Pilsenera będzie z kolei Tyskie"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
-
Natomiast co co wpisu ARTa o jabłonowskim pochodzeniu Pilsa - czy śledztwo w tym temacie posunęło się dalej, niż to opisał petrus33 w poście nr 195? Czy wiadomo coś bardziej "na pewno"?Last edited by Maggyk; 2010-11-21, 13:39. Powód: usunięto część wpisu nawiązującą do usuniętych postów dotyczacych wytworów Browaru JabłonowoComment
-
Posty o piwach z Jabłonowa zostały bądź usunięte bądź zmoderowane. To jest wątek o browarze restauracyjnym nie zaś Browarze Jabłonowo jako takim.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
Comment