Królewska 1, Bierhalle (d. BrowArmia Królewska)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • VanPurRz
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 4229

Odwiedziłem wczoraj BrowArmię skuszony Blanche. Wrażenia odmienne od becikowych, bardziej ambiwalentne. Piwko z wyraźnym grejpfrutem ale finisz z nieprzyjemną piołunową goryczą. Piwo słabo pijalne, męczyłem się z wypiciem pół litra. Przegazowane.
    Generalnie o ile Blanche de Namur pija się tak, ze po każdej szklance chce się następnej a piwo znakomicie orzeźwia o tyle Blanche z BrowArmii było poprawne ale nie zachęcało do następnego. Jak na piwo za 14 zł to trochę za mało.

Za to stout bardzo dobry, klasyczny chociaż rzeczywiście trochę leżakowania by mu się przydało.
    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• JAckson
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6122

W czwartek spróbowaliśmy na szybko tylko dwóch rodzajów piw.

Stout bardzo smaczny.
      Malinowa pszenica (tu miałem problem z podjęciem decyzji o zamówieniu) bardzo smaczna. Aromat i smak orzeźwiający, bez sztucznych posmaków. A obawiałem się soczku

Tak więc pomimo nieprzychylnych opinii zasłyszanych w Warszawie o ostatnich poczynaniach tego lokalu trafiłem na świetne piwo. (Wiem, wiem. Kiedyś też trafiłem na słabiznę).
      MM961
      4:-)

Comment

• VanPurRz
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2008.09
        • 4229

Nowe promocje z których mnie ciekawe wydają się:
        Poniedziałek - Pils za 7 zamiast 12, za taką cenę można spróbować jak to teraz smakuje
        Piątek - Stout za 10 zł zamiast 12, ponieważ mnie ten stout bardzo smakuje więc może się częściej skuszę.
        Do tego od poniedziałku do piątku do godziny 17.00 -30% na wszystkie dania z karty.
        "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• docent
          • 2002.10
          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
          Nowe promocje z których mnie ciekawe wydają się:
          Nie takie nowe. Pisałem o nich w poście #250 z kwietnia
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

Upppsssss

Comment

• VanPurRz
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2008.09
              • 4229

Pojawiła się nowość Weizenbock oraz znowu Klasztorne. Skończył się Koźlak
              Pils, WeizenBock, Stout, Klasztorne.

Comment

• Prusak
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 4449

We wtorki do 17.00 pils za 9 zł, stout - bez promocji - po 12 zł. W lokalu około 15.00 pusto. Hm, zupełnie przyzwoity pils w smaku, gdyby nie lekko ścierowaty zapach, nie byłoby żadnych problemów ze spożywaniem. Stout znacznie lepszy. Piwa - szczególnie pilsa - przydałoby się podawać ciut mocniej schłodzone.
                Dziwny zwyczaj pobierania opłat za szatnię, choć symbolicznych, to jednak albo jesteśmy w PRL albo aspirujemy do miana śródmiejskiego lokalu warszawskiego w XXI wieku.
                Last edited by Prusak; 2012-03-06, 20:36.

Comment

• Noriusz81
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2008.11
                  • 388

Zajrzałem dziś po raz pierwszy do tego przybytku.
                  W ofercie: pils, weizen, stout (po 12zł/0,5l) i blanche (14zł/0,5l).
                  Ochotę na blanche miałem wielką.
                  Na ochocie się skończyło - jedna z pań obsługujących, mająca muchy w nosie, po bardzo chłodnym podaniu kart nie raczyła się nami zainteresować. Nie było wielkiego ruchu, co mogłoby choć w minimalnym stopniu tłumaczyć olewanie klienteli. Szanuję czas innych i tego samego wymagam. Proszenie się o możliwość wydania pieniędzy w jakimkolwiek lokalu jest groteskowe...
                  Reasumując - liczę, że następnym razem będę miał więcej szczęścia...
                  Liczba wypitych rodzajów piw: 4688 ze 190 krajów
                  Liczba kapsli z piw, które wypiłem:
                  2286 ze 162 krajów
                  Noriuszowe piwa - zdobyte kraje

Comment

• VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

Leją Koźlaka. Ja się przejdę spróbować w tym tygodniu.

Comment

• iron
                      • 2002.08
                      • 6717

My bylismy w zeszły wtorek - na spotkaniu z ludźmi spoza forum.
                      Niestety praktyka olewania klienta nadal isnieje.
                      Pilsa z wiadomych względow nie probowaliśmy.
                      Pszenica poprawna ale bez zachwytów, Stout niezły ale wodnisty.
                      Pils, Pszenica i Stout po 12 zeta za 0,5 litra
                      Koźlak okazał sie niezłym piwem, ale raczej takim polotmavym - z koźlakiem nie miał wiele współnego, a już z pewnością nie był wart 14 zł za 0,5 litra które za niego żądano...
                      bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                      Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                      Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• VanPurRz
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2008.09
                        • 4229

Wpadłem na jednego. Cóż warto wpaść, wypić jednego ale za 14 zeta za na drugiego nie warto. Natomiast mam inne odczucia co do samego piwa - mnie pasował jako Koźlak ale był ciężko pijalny.

Comment

• VanPurRz
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2008.09
                          • 4229

Nie udało się załapać na Blonda.Teraz:
                          Zapraszamy do Browarmii na Piwo Klasztorne. Leżakuje Porter.
                          Klasztorne odpuszczam ale Porter mnie zaciekawił.

Comment

• Mason
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🍼
                            • 2010.02
                            • 3280

Jeszcze poleżakuje, do wyszynku ma trafić około połowy grudnia.
                            JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• VanPurRz
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2008.09
                              • 4229

Trafił już. Wiadomość z dzisiejszego dnia: Aktualnie do sprzedaży trafiły piwa: Porter - po raz pierwszy uwarzony oraz Karmazynowe.

Comment

• Brat_Piwny
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.01
                                • 685

BrowArmia Porter

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz
                                Trafił już. Wiadomość z dzisiejszego dnia: Aktualnie do sprzedaży trafiły piwa: Porter - po raz pierwszy uwarzony oraz Karmazynowe.
                                Portera dzisiaj skomsumowałem Cena 14 PLN

Comment

Przetwarzanie...