Może dlatego, że obydwoma browarami (i stoutami chyba też)coś wspólnego miał jeden z forumowiczów...
Królewska 1, Bierhalle (d. BrowArmia Królewska)
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MistrzuNie bądź taki zagadkowy! Który forumowicz i co miał?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ale mnie wkurzyli! Chciałem zwrócić butelki które były kaucjonowane 20 pln sztuka. Okazało się, że o obecnie można to zrobić tylko na podstawie paragonu. Oczywiście firma stosuje zasadę że "prawo działa wstecz" .
Menedżerka stwierdziła, że oni swoje piwo rozdają w ramach prezentów i później przychodzą tu tacy i próbują wymusić zwrot kaucji. Przekonywała też, że zawsze u nich była taka zasada. Chyba zawsze od kiedy ona tu pracuje...ŻenadaPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentAle mnie wkurzyli! Chciałem zwrócić butelki które były kaucjonowane 20 pln sztuka. Okazało się, że o obecnie można to zrobić tylko na podstawie paragonu. Oczywiście firma stosuje zasadę że "prawo działa wstecz" .
Menedżerka stwierdziła, że oni swoje piwo rozdają w ramach prezentów i później przychodzą tu tacy i próbują wymusić zwrot kaucji. Przekonywała też, że zawsze u nich była taka zasada. Chyba zawsze od kiedy ona tu pracuje...Żenada- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentAle mnie wkurzyli! Chciałem zwrócić butelki które były kaucjonowane 20 pln sztuka. Okazało się, że o obecnie można to zrobić tylko na podstawie paragonu. Oczywiście firma stosuje zasadę że "prawo działa wstecz" .
Menedżerka stwierdziła, że oni swoje piwo rozdają w ramach prezentów i później przychodzą tu tacy i próbują wymusić zwrot kaucji. Przekonywała też, że zawsze u nich była taka zasada. Chyba zawsze od kiedy ona tu pracuje...Żenada
Właśnie mi żonka która teraz jest w Warszwie powiedziała, że nie kupiła mi piwa w Browarmii, bo trzeba za butelkę zapłacić wysoką kaucję. A butelkę z Browarmii miała przy sobie, ale bez paragonu. Nawet nie mogła jej oddać.
A ja naiwny myślałem, ze jak butelka ma na sobie nadruk Browarmii to już nic nie da się wymyślić, by jej nie przyjąćMM961
4:-)Comment
-
Nie mogli do tej butelki nalać? Dziwne. Swoją drogą ilekroć brałem piwo na wynos, zawsze mnie informowano, że zwrot butelki tylko na podstawie okazania paragonu zakupu. Nie wiem na ile to wymysł BrowArmii, a na ile wymóg prawny.
Swoją drogą, barmani tam są sensowni, pewnie dałoby się jakoś z nimi dogadać.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonA butelkę z Browarmii miała przy sobie, ale bez paragonu. Nawet nie mogła jej oddać.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecNie mogli do tej butelki nalać?
Jak na początku nie miałem ich szkła to nalewali mi na wynos nawet w moje własne 1 litrowe butelki.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika khamIle liczą za wersje na wynos? I jaki wagomiar? Bo pewnie zaraz się zamówienia posypią.MM961
4:-)Comment
-
Chyba coś koło tego, nie pamiętam już dokładnie. Wiśniowe to pszenica z jakimś ustrojstwem. Nienajgorsze.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonWg mojego informatora wczoraj było jasne, pszeniczne, stout i wiśniowe (?).
Informator próbował pszenicy oraz pilsa i kubkom smakowym do gustu przypadł bardziej pszeniczniak.Comment
Comment