Królewska 1, Bierhalle (d. BrowArmia Królewska)

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kham
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.01
    • 751

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
    Jak się okazało menu było nieaktualne, bo faktycznie dostępne były tylko następujące piwka: pszeniczne jasne, pils, imbirowe i wiśniowe.
    Informator próbował pszenicy oraz pilsa i kubkom smakowym do gustu przypadł bardziej pszeniczniak.
    Dzięki za info. Mam nadzieję, że jutro uda mi się urwać na mały teścik.

    Comment

    • Maidenowiec
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.07
      • 2287

      Czy ktoś miał przyjemność smakować klasztorniaka? Z informacji na stronie wynika, iż jest w sprzedaży od wczoraj.
      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

      Thou shallt not spilleth thy beer!

      Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

      Comment

      • Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec
        Czy ktoś miał przyjemność smakować klasztorniaka? Z informacji na stronie wynika, iż jest w sprzedaży od wczoraj.
        Wczoraj degustowaliśmy, opis w odpowiednim dziale zaraz się pojawi

        Browarmia w piątki jest raczej ciężkostrawna - łomocząca muza, tłum ludzi... ale wczoraj dodatkowo zaskoczyła nas chyba ostatnia nowinka lokalu - na rachunku jest doliczone 10% za obsługę - czyli obowiązkowy napiwek...
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • docent
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          • 2002.10
          • 5205

          Byłem w piątek spróbować klasztorniaka. Oceny nie wystawiam bo miałem lekki katar i z był kłopot z wyczuciem zapachu. W smaku dominuje goryczka, wyczywalny jest też posmak miodu. Czuć konkretną moc piwa. Niestety ani śladu owocowo-korzennych akcentów o których zapewniano w opisie piwa. Dla mnie to piwo jest zbyt jednowymiarowe a przecież rasowy klasztorniak powinien oferować coś więcej...
          Spróbowałem też pszenicy i stouta. To pierwsze cierpkie i kwaśnawe, to drugie cierpkie i wodniste. Nędza
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

          Comment

          • JAckson
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2004.05
            • 6122

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
            na rachunku jest doliczone 10% za obsługę - czyli obowiązkowy napiwek...
            Wkurzyłbym się gdybym zobaczył coś takiego. Nie prościej byłoby dodanie tych 10% do ceny każdej pozycji z menu? Będę omijał szerokim łukiem browarmię
            MM961
            4:-)

            Comment

            • Maidenowiec
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.07
              • 2287

              E, nie zgodzę się, że wodniste. Co do cierpkości to myślę, że sypnęli za dużo palonych. Natomiast pszenica była rzeczywiście nędzna i tak naprawdę nie smakowała niczym.

              Co do rachunku, kurczę jak to się stało, że tego nie zauważyłem? Wymienione jest razem z tym co się kupiło, czy gdzieś na dole?
              Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

              Thou shallt not spilleth thy beer!

              Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

              Comment

              • Ahumba
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                🥛🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 9044

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                Wkurzyłbym się gdybym zobaczył coś takiego. Nie prościej byłoby dodanie tych 10% do ceny każdej pozycji z menu? Będę omijał szerokim łukiem browarmię
                Podejrzewam, że 10% doliczyli nam, bo było nas 10 osób.
                Już kilka razy się spotkałem ( napewno w śp. Somie), że przy obsłudze od 10 osób wzwyż dolicza się 10% do ceny. Jest to gdzieś w menu. Czy również w menu BrowArmi? Nie wiem.
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                Comment

                • becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                  Podejrzewam, że 10% doliczyli nam, bo było nas 10 osób.
                  Już kilka razy się spotkałem ( napewno w śp. Somie), że przy obsłudze od 10 osób wzwyż dolicza się 10% do ceny. Jest to gdzieś w menu. Czy również w menu BrowArmi? Nie wiem.
                  Jest dodatkowy serwis za obsługę przy tej ilości osób.
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                  Comment

                  • mluk
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2005.01
                    • 778

                    Jak w tej chwili kształtują się ceny piw w Browarmii?
                    "Piwo stanowi dowód, że Bóg nas kocha i chce, abyśmy byli szczęśliwi" - Benjamin Franklin

                    Comment

                    • Maidenowiec
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2004.07
                      • 2287

                      Standardowo, w tym momencie to 9pln za Stouta, Pszenicę i Klasztorne. Pilsa tam nie piję, więc nie wiem, ale chyba był o złotówkę tańszy. Wszystko oczywiście równiutko 0,5 litra i nie spotkałem się niedolewaniem. Zazwyczaj jest nawet ponad kreskę.
                      Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                      Thou shallt not spilleth thy beer!

                      Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                      Comment

                      • becik
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🍼🍼
                        • 2002.07
                        • 14999

                        Było dziś zielone, na pytanie "skąd" otrzymalem odpowiedź, że oczywiście stąd Podejrzewam, że jednak jest to zielone z Jabłonowa.
                        Wychodząc zabrałem ulotkę na której reklamowali swoje piwa, wypatrzyłem taką ciekawostkę: Wytrawny malinowy pszeniczniak, 11,7blg, 5,0% alk. Czy ktoś coś wie o tym piwie? Było, jest czy będzie? (dopiero w domu przeczytałem ulotkę)
                        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                        Comment

                        • lukex
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2005.12
                          • 262

                          Ogolnie rzecz ujmując poza piwem pszenicznym pozostałe piwa są do bani zwłaszcza pils ktory jest słodki...(z zasady jak pils moze być słodki ???,jednakże wystrój i dobra muzyka (chillout pop) grana nie za głośno sprawia że jest tam miło.

                          Comment

                          • Ahumba
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.05
                            • 9044

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukex
                            Ogolnie rzecz ujmując poza piwem pszenicznym pozostałe piwa są do bani zwłaszcza pils ktory jest słodki...(z zasady jak pils moze być słodki ???,jednakże wystrój i dobra muzyka (chillout pop) grana nie za głośno sprawia że jest tam miło.
                            Znów ocieramy się o osobiste preferencje. Pisząc, że poza pszenicą reszta jest do bani z lekka chyba przesadzasz. Stout, jak dla mnie, jest (choć nie zawsze) bardzo dobry. Niezłe jest, jak dla mnie, teraz karmazynowe.
                            Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                            znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                            Comment

                            • coder
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.10
                              • 1347

                              Byłem dziś w Browarmii po raz pierwszy, wizytę wspominam nadzwyczaj ciepło. Ujęło mnie to, że jak poprosiłem czy mogę obejrzec warzelnię, miła pani kelnerka wezwała piwowara dyżurnego i ten oprowadził nas z żoną po warzelni udzielając wielu ciekawych wskazówek, z których co najmniej dwie zastosuję w praktyce. Mogłem tez spróbowac dwóch świeżych piw prosto z tanku: Blanche i Imbirowe, oba bardzo mnie zachwyciły (w przeciwieństwie do pilsa i stouta, które spróbowałem w lokalu). Jak się pojawią w ofercie, radzę skosztowac.

                              Podzielę się z wami ciekawostkami którch się dowiedziałem:

                              - używają tylko słodów Wayermanna, bo na innych mieli niestabilne rezultaty - cieszy mnie to, bo już od pewnego czasu też przeszedłem na te słody
                              - piwa im dojrzewają w zadziwiająco niskich temperaturach - ~8* , nawet pszeniczka. Też mnie to ucieszyło, bo moje wyprowadziłem do garażu i martwiłem się, ze chłody nocne im zaszkodzą...

                              Comment

                              • Krzysztof
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2001.04
                                • 1689

                                Dla mnie:
                                - Pszeniczne jest niezłe lub jak kto woli dobre,
                                - Stout wodnisty,
                                - Pils - poza oceną z powodu całkowitej mętności, wyczuwalnej kwasowości.
                                Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
                                www.twojmalybrowar.pl

                                Comment

                                Przetwarzanie...