Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fteo
Królewska 1, Bierhalle (d. BrowArmia Królewska)
Collapse
X
-
Czy ktoś miał przyjemność smakować klasztorniaka? Z informacji na stronie wynika, iż jest w sprzedaży od wczoraj.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaidenowiecCzy ktoś miał przyjemność smakować klasztorniaka? Z informacji na stronie wynika, iż jest w sprzedaży od wczoraj.
Browarmia w piątki jest raczej ciężkostrawna - łomocząca muza, tłum ludzi... ale wczoraj dodatkowo zaskoczyła nas chyba ostatnia nowinka lokalu - na rachunku jest doliczone 10% za obsługę - czyli obowiązkowy napiwek...Comment
-
Byłem w piątek spróbować klasztorniaka. Oceny nie wystawiam bo miałem lekki katar i z był kłopot z wyczuciem zapachu. W smaku dominuje goryczka, wyczywalny jest też posmak miodu. Czuć konkretną moc piwa. Niestety ani śladu owocowo-korzennych akcentów o których zapewniano w opisie piwa. Dla mnie to piwo jest zbyt jednowymiarowe a przecież rasowy klasztorniak powinien oferować coś więcej...
Spróbowałem też pszenicy i stouta. To pierwsze cierpkie i kwaśnawe, to drugie cierpkie i wodniste. NędzaPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusiana rachunku jest doliczone 10% za obsługę - czyli obowiązkowy napiwek...MM961
4:-)Comment
-
E, nie zgodzę się, że wodniste. Co do cierpkości to myślę, że sypnęli za dużo palonych. Natomiast pszenica była rzeczywiście nędzna i tak naprawdę nie smakowała niczym.
Co do rachunku, kurczę jak to się stało, że tego nie zauważyłem? Wymienione jest razem z tym co się kupiło, czy gdzieś na dole?Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonWkurzyłbym się gdybym zobaczył coś takiego. Nie prościej byłoby dodanie tych 10% do ceny każdej pozycji z menu? Będę omijał szerokim łukiem browarmię
Już kilka razy się spotkałem ( napewno w śp. Somie), że przy obsłudze od 10 osób wzwyż dolicza się 10% do ceny. Jest to gdzieś w menu. Czy również w menu BrowArmi? Nie wiem.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaPodejrzewam, że 10% doliczyli nam, bo było nas 10 osób.
Już kilka razy się spotkałem ( napewno w śp. Somie), że przy obsłudze od 10 osób wzwyż dolicza się 10% do ceny. Jest to gdzieś w menu. Czy również w menu BrowArmi? Nie wiem.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Standardowo, w tym momencie to 9pln za Stouta, Pszenicę i Klasztorne. Pilsa tam nie piję, więc nie wiem, ale chyba był o złotówkę tańszy. Wszystko oczywiście równiutko 0,5 litra i nie spotkałem się niedolewaniem. Zazwyczaj jest nawet ponad kreskę.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
-
Było dziś zielone, na pytanie "skąd" otrzymalem odpowiedź, że oczywiście stąd Podejrzewam, że jednak jest to zielone z Jabłonowa.
Wychodząc zabrałem ulotkę na której reklamowali swoje piwa, wypatrzyłem taką ciekawostkę: Wytrawny malinowy pszeniczniak, 11,7blg, 5,0% alk. Czy ktoś coś wie o tym piwie? Było, jest czy będzie? (dopiero w domu przeczytałem ulotkę)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Ogolnie rzecz ujmując poza piwem pszenicznym pozostałe piwa są do bani zwłaszcza pils ktory jest słodki...(z zasady jak pils moze być słodki ???,jednakże wystrój i dobra muzyka (chillout pop) grana nie za głośno sprawia że jest tam miło.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lukexOgolnie rzecz ujmując poza piwem pszenicznym pozostałe piwa są do bani zwłaszcza pils ktory jest słodki...(z zasady jak pils moze być słodki ???,jednakże wystrój i dobra muzyka (chillout pop) grana nie za głośno sprawia że jest tam miło.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Byłem dziś w Browarmii po raz pierwszy, wizytę wspominam nadzwyczaj ciepło. Ujęło mnie to, że jak poprosiłem czy mogę obejrzec warzelnię, miła pani kelnerka wezwała piwowara dyżurnego i ten oprowadził nas z żoną po warzelni udzielając wielu ciekawych wskazówek, z których co najmniej dwie zastosuję w praktyce. Mogłem tez spróbowac dwóch świeżych piw prosto z tanku: Blanche i Imbirowe, oba bardzo mnie zachwyciły (w przeciwieństwie do pilsa i stouta, które spróbowałem w lokalu). Jak się pojawią w ofercie, radzę skosztowac.
Podzielę się z wami ciekawostkami którch się dowiedziałem:
- używają tylko słodów Wayermanna, bo na innych mieli niestabilne rezultaty - cieszy mnie to, bo już od pewnego czasu też przeszedłem na te słody
- piwa im dojrzewają w zadziwiająco niskich temperaturach - ~8* , nawet pszeniczka. Też mnie to ucieszyło, bo moje wyprowadziłem do garażu i martwiłem się, ze chłody nocne im zaszkodzą...Comment
-
Dla mnie:
- Pszeniczne jest niezłe lub jak kto woli dobre,
- Stout wodnisty,
- Pils - poza oceną z powodu całkowitej mętności, wyczuwalnej kwasowości.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.plComment
Comment