No ciekawe, ciekawe. Z jednej strony trudno było oczekiwać, że przyznają się do tego procederu i powiedzą: Tak, sprzedajemy Jabłonowo z 10 krotnym przebiciem
Z drugiej strony informacja o tym że warkę piwa sprzedają w ciągu miesiąca dużo mówi o ruchu klienteli w tym lokalu. Dla porównania w Bierhalle wawa warka schodzi w przeciągu ok. tygodnia (choć trzeba przyznać że idzie to zarówno na Arkadię jak i Nowy Świat).
Info o tym, że długie leżakowanie wpływa na pogorszenie jakości piwa ma uzasadnienie w tym właśnie, że warzą tam tylko piwa górnej fermentacji, które niezbyt dobrze znoszą długie leżakowanie. Gdyby mieli w leżakach pilsa to sprawa wyglądała by zupełnie inaczej.
Z drugiej strony informacja o tym że warkę piwa sprzedają w ciągu miesiąca dużo mówi o ruchu klienteli w tym lokalu. Dla porównania w Bierhalle wawa warka schodzi w przeciągu ok. tygodnia (choć trzeba przyznać że idzie to zarówno na Arkadię jak i Nowy Świat).
Info o tym, że długie leżakowanie wpływa na pogorszenie jakości piwa ma uzasadnienie w tym właśnie, że warzą tam tylko piwa górnej fermentacji, które niezbyt dobrze znoszą długie leżakowanie. Gdyby mieli w leżakach pilsa to sprawa wyglądała by zupełnie inaczej.
Comment