Królewska 1, Bierhalle (d. BrowArmia Królewska)
Collapse
X
-
-
Poza tym nie wszystkie piwa po 12 PLN bo np.: Blonde kosztuje 14 PLN."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Comment
-
Trafiliśmy do Browarmii we wtorek o 16.
Zamówiliśmy pszenicę i stouta. Kelnerka od razu zaproponowała nam pilsa w promocji. Trochę się zdziwiliśmy, że przyniosła aż 4 piwa, no ale nie narzekaliśmy (o promocji nie wiedziałem wcześniej). Niestety z racji tego, ze wszystkie piwa były co najwyżej przeciętne (wodniste i bez smaku) postanowiliśmy coś zjeść. I tu znowu miła niespodzianka - niektóre dania obiadowe w promocji: 2 dania w cenie jednego. W międzyczasie zakupiłem jeszcze w promocji Blonda (+ pils). Niestety Blonde także bez wyrazu i mocno wodniste.
Reasumując: piwa bardzo słabe, ale promocja bardzo fajna.
Kufle po 20 zł. Jest wi-fiComment
-
Potwierdzam. Chodziło o szkło, a konkretnie o wysokie kufle 0,5dm3
Chcesz powiedzieć, że w browarze restauracyjnym można dostać piwo warzone na miejscu z dodatkiem wody? To przekracza moje wyobrażenie o głupocie więc proszę o potwierdzenie.MM961
4:-)Comment
-
Chyba chodziło o proceder, polegający na nalaniu prawie pełnego kufla, odstawieniu go, oczywistym w międzyczasie odgazowaniu piwa , i - po zamówieniu przez klienta - szybkiego dolaniu do pełna, coby się klient nie niecierpliwił...
Czasem - uwaga, softcore - to dolanie to po prostu zlewka z kilku stojących kufli do jednego... Nie zarzucam tego "BrowArmii" (nie widziałem), ale parę razy zdarzyło mi się coś takiego w życiu zobaczyć .Comment
-
Chyba chodziło o proceder, polegający na nalaniu prawie pełnego kufla, odstawieniu go, oczywistym w międzyczasie odgazowaniu piwa , i - po zamówieniu przez klienta - szybkiego dolaniu do pełna, coby się klient nie niecierpliwił...
Czasem - uwaga, softcore - to dolanie to po prostu zlewka z kilku stojących kufli do jednego... Nie zarzucam tego "BrowArmii" (nie widziałem), ale parę razy zdarzyło mi się coś takiego w życiu zobaczyć .MM961
4:-)Comment
-
Ja akurat ostatnio będąc w tym lokalu widziałem na własne oczy jak pieniący się Blond był zlewany do kilku kufli nim nalało się jeden, a potem zlewki dopełniano i szybko sprzedawano. Nawet barman obsłudze kelnerskiej sugerował, co by szukać klienta pod konkretnie zlane/rozlane piwo.Comment
-
Ja akurat ostatnio będąc w tym lokalu widziałem na własne oczy jak pieniący się Blond był zlewany do kilku kufli nim nalało się jeden, a potem zlewki dopełniano i szybko sprzedawano. Nawet barman obsłudze kelnerskiej sugerował, co by szukać klienta pod konkretnie zlane/rozlane piwo.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Comment
-
Z witryny BrowArmii zniknęła informacja o tej nieszczęsnej promocji dodawanego gratis pilsa do każdego zamówionego piwa. Więc może wymyślą coś nowego albo i nie
W każdym bądź razie zamieścili info, że pod koniec sierpnia wraca blanche i ciemna pszenica. Ciekawe czy będzie tak dobra jak w roku 2006?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
byłem w niedzielę, karmazynowego brak, pszenica i blanche rozwodnione a stout smakował jak nie wiem co, ale na pewno nie jak piwo.Bywam w browarmi od roku i o ile kuchnia trzyma poziom, to z każdym razem jest coraz gorzej z piwem i obsługą, coraz bardziej zbliżając się do wrocławskiego spiża i oddalając od konkurencji z ńowego światu czy arkadii. Przy 12 zł za szklankę czy kufel wypadałoby bardziej szanować klientówComment
-
Niestety, w Browarmii stosują zasadę "im drożej tym gorzej". Po oszustwie z pilsem, który okazał się wyrobem z Jabłonowa założyłem prywatny bojkot tego browaru i po relacjach innych stwierdzam, że wciąż słusznie. Wzorce z wrocławskiego Spiża niestety znajdują naśladowców, a zasada "jesteśmy w dobrym miejscu, a głupi ludzie i tak łykną nasze lury za kosmiczną cenę" wciąż jest stosowana. ŻenadaComment
Comment