Porter smaczny, ale na pewno zajrzę jeszcze za 2-3 tygodnie, nieco brakuje "treści"; małe piwo 0,3 kosztuje 9 zł-w lokalu kręci się grupka osób, ale raczej na "lunch" niż na piwo.
Królewska 1, Bierhalle (d. BrowArmia Królewska)
Collapse
X
-
Porter
Dzisiaj powtórzyłem Porterka. Dobry. Chociaż wg mojej oceny podawany nieco za zimny!
P.S. Nigdy nie odpowiadała mi atmosfera w tym miejscu.Comment
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Przechodząc wczoraj obok zauważyłem nową ofertę (cytat z ich strony):
Zapraszamy do spróbowania piwa z BUBBLES, do wyboru 4 smaki BUBBLES.
Te połączenie piwa z lekko już przebrzmiałą hipsterską modą na dodatek do herbaty brzmi na tyle niesmacznie czy też niepijalnie, że aż kusi by przekonać się czy rzeczywiście tak jest... I czy będzie to dziwniejsze od takiego czosnku w piwieComment
-
Browarmia konsekwentnie schodzi na psy i nie jest to chyba tylko moje zdanie...
Jednak fajnie żeby ktoś napisał od czasu do czasu co u nich słychać - może odbiją się od dna i będę ich odwiedzał jak niegdyś.Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...Comment
-
I to bardzo dobre wędzone (koźlak wędzony). Pite prosto z tanka dzięki uprzejmości piwowara smakowało wybornie. Wita też uwarzyli ale jeszcze musi poleżakować.Comment
-
Dymione bardzo mi smakowało i mam nadzieję, że załapię się jeszcze na powtórkę. Blonde/Blanche? było przeciętne ale całkiem pijalne.Last edited by VanPurRz; 2013-06-19, 13:03."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
Comment